Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συνάντηση του Ν.Ηλιόπουλου με τον πρόεδρο του ΕΒΕΑ

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, αναφέρθηκε στους τομείς όπου «θα μπορούσε να χτιστεί ανοιχτός και ειλικρινής δίαυλος επικοινωνίας με τον ΕΒΕΑ, τόσο στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης των προβλημάτων των επιχειρήσεων στην Αθήνα, όσο και για τα κεντρικά ζητήματα του Δήμου»

Συνάντηση με τη Διοικητική Επιτροπή του ΕΒΕΑ και τον πρόεδρο του Επιμελειτηρίου, Κωνσταντίνο Μίχαλο, είχε σήμερα ο υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων με την «Ανοιχτή Πόλη», Νάσος Ηλιόπουλος. 

Ο υποψήφιος δήμαρχος Αθηναίων, αναφέρθηκε σε όλους τους τομείς όπου «θα μπορούσε να χτιστεί ένας ανοιχτός και ειλικρινής δίαυλος επικοινωνίας με τον ΕΒΕΑ, τόσο στην κατεύθυνση της αντιμετώπισης των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επιχειρήσεις στην Αθήνα, όσο και σε μία συνολική ανταλλαγή απόψεων για τα κεντρικά ζητήματα του Δήμου».

Όπως επισήμανε ο Ν.Ηλιόπουλος, «αυτό δε σημαίνει απαραίτητα ότι πάντα θα υπάρχει κοινή προσέγγιση, ωστόσο δεν πρέπει να συζητάμε μόνο όταν έχει προκύψει κάποιο πρόβλημα, έτσι ώστε να κάνουμε περιορισμό της ζημιάς».

Αυτονόητη λειτουργικότητα του Δήμου

Όπως σημείωσε, ο Ν.Ηλιόπουλος αν ο Δήμος δεν κάνει τη δουλειά του σε πέντε βασικά ζητήματα, δε δυσκολεύει μόνο τους κατοίκους, αλλά και τους ανθρώπους της πόλης που θέλουν να έχουν εμπορική-επιχειρηματική δραστηριότητα σε αυτή.  

Κοινή πρωτοβουλία για τη διαχείριση απορριμμάτων

Όπως επισήμανε ο υποψήφιος της «Ανοιχτής Πόλης», ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα θεσμικής συνεργασίας μπορεί να είναι αυτό της διαχείρισης των απορριμμάτων συνολικά. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στο δεδομένο κλείσιμο της Φυλής το 2020, υπογραμμίζοντας ότι την ίδια ώρα που η Αθήνα θα έπρεπε να στέλνει για ταφή το 25% των απορριμμάτων της, στέλνει το 92%, ενώ ανακυκλώνει 5%, όταν θα έπρεπε να ανακυκλώνει 50%. «Υπάρχει ανάγκη δημιουργίας μιας διαφορετικής αντίληψης για τη διαχείριση των απορριμμάτων που σε όλο τον κόσμο είναι πόρος και πεδίο κυκλικής οικονομίας, το οποίο δημιουργεί θέσεις εργασίας και παράγει ενέργεια», είπε χαρακτηριστικά.

Αξιοποίηση της δημοτικής περιουσίας

Ο Ν.Ηλιόπουλος αναφέρθηκε στην πάγια θέση της «Ανοιχτής Πόλης» για αξιοποίηση του κτιριακού αποθέματος του δήμου ως κατοικίες, αλλά και για εμπορική δραστηριότητα (μεικτές χρήσεις).

Βραχυχρόνια μίσθωση με όρους

Η απουσία ορίων και πλαισίου στη βραχυχρόνια μίσθωση έχει αρνητική επίπτωση στη ζωή της πόλης: Τόσο ως προς το δικαίωμα στην κατοικία αλλά και απέναντι στον τουριστικό κλάδο με όρους αθέμιτου ανταγωνισμού.

Χώροι εποπτευόμενης χρήσης

Το παράδειγμα της κατασταλτικής προσέγγισης απέναντι στην ουσιοεξάρτηση τα τελευταία χρόνια, αποδεικνύεται πως δεν λειτουργεί. Ο Ν. Ηλιόπουλος υπογράμμισε την ανάγκη ύπαρξης χώρων εποπτευόμενης χρήσης, με ταυτόχρονη πρόληψη αλλά και πολιτική επανένταξης. 

Εφαρμογή των νόμων για το παρεμπόριο

Ο Ν. Ηλιόπουλος υπογράμμισε ότι «οι νόμοι πρέπει να εφαρμόζονται» για την καταπολέμηση του παρεμπορίου, ενώ αναφέρθηκε στην εμπειρία του από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ), σχετικά με τη λειτουργία, την αποτελεσματικότητα και την επάρκεια ενός ελεγκτικού μηχανισμού.

Δείτε όλα τα σχόλια