Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Ενας σταυρός που φέρνει προπηλακισμούς...

Αντιδράσεις στη Λέσβο για την επίθεση που δέχθηκε η εκδότρια της εφημερίδας Πολιτικά της Λέσβου από γνωστό για τις ακραίες θέσεις του επιχειρηματία της πόλης ο οποίος την προπηλάκισε γιατί δε συμφωνούσε με άρθρο της εφημερίδας για τον γνωστό σταυρό στο Απελή .

Ανακοίνωση των εργαζομένων της εφημερίδας  Πολιτικά:

Με το ρεπορτάζ των Πολιτικών για τον σταυρό στο Απελλή ανά χείρας “μπούκαρε” στα γραφεία των Πολιτικών απειλώντας και βρίζοντας ο γνωστός επιχειρηματίας που πρωταγωνίστησε στο πογκρόμ του περασμένου Απριλίου. Δεν είναι η πρώτη φορά που ο συγκεκριμένος κύριος εκφράζει τη δυσαρέσκειά του με όσα γράφουμε εκτοξεύοντας χυδαίες σεξιστικές βρισιές και απειλές.

Οι εργαζόμενες στην Εφημερίδα Πολιτικά εκφράζουμε τη συμπαράστασή μας στην εκδότρια της ιστορικής εφημερίδας, Βαρβάρα Γκιγκιλίνη που με παρρησία και τόλμη υπερασπίζεται το δικαίωμά μας να εκφραζόμαστε ελεύθερα μέσα από την ηλεκτρονική εφημερίδα και το Κυριακάτικο φύλλο που μετρά 57 χρόνια παρουσίας στον λεσβιακό Τύπο και υποσχόμαστε πως θα συνεχίσουμε ανεπηρέαστες το έργο μας.  Οι εργαζόμενες στα Πολιτικά, δεν φοβόμαστε και δεν εκβιαζόμαστε.

Η πόρτα μας είναι ανοιχτή για όλους όσοι μετέχουν στον δημοκρατικό διάλογο.  Ευχαριστούμε πολύ τους συναδέλφους και τις παρατάξεις που υπερασπίστηκαν το δικαίωμα μας στην ελευθερία του Τύπου.”

Την συμπαράστασή τους στους εργαζόμενους της εφημερίδας Πολιτικά, εκφράζουν και οι εργαζόμενοι στην ΕΡΤ Αιγαίου.

Η υποψήφια Δήμαρχος Εριφύλη Χιωτέλλη καταδικάζει την επίθεση

“Μια ομάδα ακροδεξιών, πολλοί από αυτούς υπόδικοι για εγκληματικές πράξεις, θέλουν να επιβάλουν την παρουσία τους, εργαλειοποιόντας εθνικά και θρησκευτικά σύμβολα και προσπαθώντας, με κάθε τρόπο να επιβάλουν τον νόμο της σιωπής, σε οποιονδήποτε στέκεται απέναντί τους.

Πριν από λίγο καιρό, υπήρξα στόχος μιας τέτοιας προσπάθειας, όταν,αυτή η ομάδα, προσπάθησε να εμποδίσει το ανέβασμα μιας παιδικής θεατρικής παράστασης, στο σχολείο στο οποίο είμαι διευθύντρια.

Είναι η ίδια ομάδα που μέλη της, έχουν επιτεθεί λεκτικά, πολλές φορές σε δημοσιογράφους του νησιού μας, με τις γυναίκες να είναι ο πρώτος (και μάλλον για τη λογική τους, ο “εύκολος”) για αυτούς στόχος. Η επίθεση ενός από αυτούς, σε βάρος της δημοσιογράφου και εκδότριας της εφημερίδας «Πολιτικά» είναι το πρόσφατο κρούσμα της δράσης τους.

Ο δημοκρατικός κόσμος της πόλης και των χωριών, η συντριπτική πλειοψηφία των συνδημοτών μας όχι μόνο τους καταδικάζει αλλά και τους γυρνάει την πλάτη, απομονώνοντας τους εκεί που πραγματικά ανήκουν: Στον βούρκο τους!

Γιάννης Σπιλάνης: Μένουμε αταλάντευτα από τη πλευρά εκείνων που θέλουν ανοιχτές κοινωνίες

Ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου, Γιάννης Σπιλάνης, σε δήλωση του τονίζει ότι "επιθέσεις εκφοβισμού σε δημοσιογράφους και όχι μόνο συνεχίζονται στη προσπάθεια να κλείσουν τα στόματα όσων θέλουμε να υποστηρίζουμε τους αδύνατους, την διαφορετικότητα, την ελευθερη εκφραση, το δημόσιο συμφέρον, τη δημοκρατία, χωρίς φόβο και πάθος.

Μένουμε αταλάντευτα από τη πλευρά εκείνων που θέλουν ανοιχτές κοινωνίες με την πεποίθηση ότι υπηρετούμε ένα σχέδιο που θα βοηθήσει τις κοινωνίες μας να ζήσουν μια νέα δημιουργική πορεία”.

 

Η Λαϊκή  Συσπείρωση καταδικάζει τις πρακτικές φασίζουσας νοοτροπίας.

Όπως τονίζει σε ανακοίνωσή της “Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Λέσβου καταδικάζει για ακόμα μια φορά την καταγγελλόμενη επίθεση που έγινε σε βάρος δημοσιογράφου. Τέτοιες  ενέργειες δεν έχουν καμία απολύτως σχέση με την πολιτική διαφωνία και την αντιπαράθεση. Καταδικάζουμε τις πρακτικές φασίζουσας νοοτροπίας, της παρεμπόδισης της έκφρασης πολύ δε περισσότερο των δημοσιογράφων που ασκούν το επάγγελμά τους.”

 

Δημοκρατική Μυτιλήνη: Η μη καταδίκη τέτοιων ακραίων πράξεων αποτελεί συνενοχή

«Η μη καταδίκη τέτοιων ακραίων πράξεων αποτελεί συνενοχή στην κατάλυση της Δημοκρατίας. Η «Δημοκρατική Μυτιλήνη» αγωνίζεται για να παραμείνει η Μυτιλήνη πόλη της Δημοκρατίας και των δικαιωμάτων. Και αυτό για εμάς είναι αδιαπραγμάτευτο. Καλούμε τη Δικαιοσύνη και τους άλλους αρμόδιους κρατικούς φορείς να λειτουργήσουν.

Η σιωπή και η ανοχή αποτελούν συνενοχή σε συντελούμενα εγκλήματα αλλά και σε αυτά που σχεδιάζονται να ακολουθήσουν με στόχο μια προεκλογική ατζέντα βίας».

 

Ο Μιχάλης Μπάκας, υποψήφιος ευρωβουλευτής και επικεφαλής της καμπάνιας των Οικολόγων Πράσινων για τις ευρωεκλογές, έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Καταδικάζουμε για μια ακόμη φορά τις επιθέσεις κατά εκπροσώπων του τύπου. Σε μια περίοδο που η κοινωνική συνοχή δοκιμάζεται καθημερινά, οι δημοσιογράφοι αξίζουν της στήριξης μας για την επιτέλεση του καθήκοντος τους, που αφορά στην προάσπιση της Ελευθεροτυπίας αλλά και της ίδιας της Δημοκρατίας.

Στηρίζουμε την Ελευθεροτυπία, συμπαραστεκόμαστε χωρίς αστερίσκους στους/στις δημοσιογράφους που δέχονται τις επιθέσεις και ως Πολίτες παίρνουμε θέση κατά των πολέμιων της ελευθεροτυπίας και της ελευθερίας του λόγου στα νησιά μας. Καλούμε όλες τις πολιτικές δυνάμεις του δημοκρατικού τόξου να καταδικάσουν απερίφραστα τις επιθέσεις από ακροδεξιά στοιχεία, υψώνοντας μέτωπο αντίστασης απέναντι σε νοσταλγούς αντιδημοκρατικών πρακτικών και ιδεολογιών. Η σιωπή είναι συνενοχή.»

ΑΝΤΑΡΣΥΑ :Όχι φίμωτρα και απειλές στην ελέυθερη δημοσιογραφία

Η περιφερειακή παράταξη “Ανταρσία στο Αιγαίο – Αντικαπιταλιστική Αριστερά” εκφράζει την πλήρη καταδίκη της στην απειλές και τους προπηλακισμούς σε βάρος των δημοσιογράφων και της εκδότριας της εφημερίδας “Πολιτικά” της Μυτιλήνης.

Οι δημοσιογράφοι των νησιών του βορείου Αιγαίου έχουν αποδείξει ότι δεν εκβιάζονται και δεν εκφοβίζονται. Τα κάθε λογής φασιστοειδή που κατά καιρούς επιτίθενται σε βάρος των δημοσιογράφων θα πάρουν την απάντηση που τους πρέπει.

 

 

 

 

Δείτε όλα τα σχόλια
Κύριο άρθρο

Μια καθαρή νίκη για την Ελλάδα των πολλών

Η μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στις περιοδείες και τις ομιλίες του Αλέξη Τσίπρα και των άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνει την πραγματικότητα: ένα μεγάλο κομμάτι της κοινωνίας, και ιδιαίτερα οι πιο αδύναμοι,

Δειτε ολοκληρο το αρθρο