Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.9°C20.9°C
2 BF 45%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.9°C19.5°C
2 BF 46%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
15.5°C19.3°C
1 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.3°C21.9°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
17 °C
16.9°C19.6°C
2 BF 51%
Εργοδοτική βία με χρυσαυγίτικες απειλές στη Λάρισα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Εργοδοτική βία με χρυσαυγίτικες απειλές στη Λάρισα

Ένα περιστατικό εργοδοτικής τρομοκρατίας με χρυσαυγίτικες απειλές εναντίον δύο Πακιστανών εργατών στη Λάρισα και ένα περιστατικό αστυνομικής βίας από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ κατά τη διάρκεια ελέγχου σε άλλον Πακιστανό εργάτη στη Νίκαια κατήγγειλαν χθες σε συνέντευξη Τύπου η ΚΕΕΡΦΑ και η Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος "η Ενότητα”.

"Θα καλέσω τη Χρυσή Αυγή και θα σκοτώσει όσους Πακιστανούς έχουμε στη Λάρισα". Με αυτά τα λόγια απειλούσε ο εργοδότης του τον Σαλμάν Ατζούμ και τον Σαΐντ Αχμέτ, οι οποίοι εργάζονταν τους τελευταίους μήνες σε κτηνοτροφική μονάδα με πάνω από 1.000 πρόβατα, όταν οι δύο εργάτες ζήτησαν τα δεδουλευμένα τους, όπως κατήγγειλε χθες ο πρόεδρος της Πακιστανικής Κοινότητας Τζαβέντ Ασλάμ. Δεν απείλησε όμως απλά: στις 8 Φεβρουαρίου οι απειλές συνοδεύτηκαν από ξύλο από δύο μπράβους.

Σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, ο Σαλμάν Ατζούμ -ο οποίος εργαζόταν για τέσσερις μήνες εκεί- πληρώθηκε μόνο για τον πρώτο μήνα εργασίας του, ενώ τα ωράρια ήταν εξαντλητικά φτάνοντας ακόμα και τις δεκαοχτώ ώρες την ημέρα, καθώς έμεναν σε ένα δωμάτιο δίπλα στα πρόβατα. Ο δεύτερος εργάτης δεν πληρώθηκε καθόλου ενώ εργάστηκε για τρεις μήνες.

Χθες, σύμφωνα με την ίδια καταγγελία, οι δύο εργάτες πήγαν στο ΣΕΠΕ στη Λάρισα να καταγγείλουν τι τους συνέβη ενώ δεν τόλμησαν να έλθουν στην Αθήνα καθώς πηγαίνοντας στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας είδαν αστυνομικούς και φοβήθηκαν, όπως τόνισε ο Τζ. Ασλάμ.

Έλεγχος μετά ξύλου από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ

Επιπλέον κατά τη συνέντευξη Τύπου καταγγέλθηκε ένα ακόμα περιστατικό αστυνομικής βίας κατά Πακιστανού εργάτη σε λαϊκές. Ο Μοχάμεντ Αρσάλ το Σάββατο 9 Φεβρουαρίου βρισκόταν μέσα στο αυτοκίνητο του αδελφού φίλου του, ο οποίος βρισκόταν και αυτός στο αυτοκίνητο, όταν αστυνομικοί -θεωρώντας προφανώς ότι το είχαν κλέψει- τους ζήτησαν να βγουν από το αυτοκίνητο και τους πέρασαν αμέσως χειροπέδες, ενώ τους φώναζαν, “ποιανού είναι το αυτοκίνητο”, τους έβριζαν και τους χτυπούσαν, όπως ανέφεραν οι ίδιοι στη συνέντευξη Τύπου.

Τελικά έφτασε όντως ο αδελφός και ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου και εξήγησε ότι όντως ήταν δικό του και το είχε δώσει στον αδελφό του και ένα φίλο. Ο Μοχάμεντ Αρσάλ ζήτησε να κάνει μήνυση για την κακοποίηση που δέχθηκε, όπως κατήγγειλε χθες, αλλά οι αστυνομικοί τον συνέλαβαν για αντίσταση κατά της αρχής, ενώ άφησαν τον δεύτερο, ο οποίος ήταν λιγότερο χτυπημένος και αδελφός του ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου. Η δίκη για το αυτόφωρο έχει οριστεί για τις 20 Φεβρουαρίου.

Για "περιστατικό ωμής ρατσιστικής κακομεταχείρισης από αστυνομικούς" έκανε λόγο ο Πέτρος Κωνσταντίνου, συντονιστής της ΚΕΕΡΦΑ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας, καλώντας την υπουργό Προστασίας του Πολίτη Όλγα Γεροβασίλη να πάρει θέση.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL