Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης: Δασκάλα ποτίζει με το δηλητήριο του εθνικισμού 12χρονα παιδιά

Μοίρασε εν ώρα μαθήματος κείμενο ακραίου εθνικιστικού περιεχομένου για τη συμφωνία των Πρεσπών

Θεσσαλονίκη. Δασκάλα σε δημοτικό σχολείο στη Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης μοίρασε εν ώρα μαθήματος σε δωδεκάχρονα παιδάκια ένα απαράδεκτο κείμενο, ακραίου εθνικιστικού περιεχομένου, για τη συμφωνία των Πρεσπών, το οποίο βρίθει από ψεύδη και μόνο στόχο έχει να "δηλητηριάσει" τα μυαλά των μικρών παιδιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ήδη έχει ειδοποιηθεί για το περιστατικό η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Δυτικής Θεσσαλονίκης και αναμένεται να κινηθούν οι διαδικασίες για τη διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης, ενώ ερευνάται αν το συγκεκριμένο κείμενο μοιράστηκε και σε άλλα σχολεία. Αξίζει, επίσης, να σημειωθεί ότι σύμφωνα με πληροφορίες, ο διευθυντής του σχολείου δήλωσε «άγνοια» για το περιστατικό. Στο ακραία εθνικιστικού περιεχομένου κείμενο που μοίρασε η δασκάλα υποστηρίζεται ότι με την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών:

«Θα ονομάζεται ένα κράτος ΒΟΡΕΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ χωρίς να έχει κανένα ιστορικό δικαίωμα σε αυτό το όνομα. Θα απαγορεύεται σε μας η χρήση του επιθέτου Μακεδονικός γιατί θα το μονοπωλεί το... ομώνυμο κράτος» και "θα παραδοθούν 'προς συνεργασία' τα λιμάνια Θεσσαλονίκης και Καβάλας και αργότερα η ΑΟΖ»(!). «Στα σχολικά βιβλία δεν θα υπάρχει αναφορά στον Μακεδονικό Αγώνα. Οι μαθητές θα διδάσκονται ότι ο Παύλος Μελάς είναι ένας σφαγέας που κατακρεούργησε τους 'Μακεδονόνες' κομιτατζήδες. Οι εκπαιδευτικοί θα απαγορεύεται να κάνουν αναφορά σε Μακεδονικό Αγώνα και Μακεδονομάχους», συνεχίζει με τα ψεύδη του το κείμενο και προσθέτει τα εξής ακόμη πιο επικίνδυνα: «Όποιο τραγουδά το 'Μακεδονία ξακουστή' θα θεωρείται παράνομος. Θα απαγορευτούν τα συλλαλητήρια για τη Μακεδονία. Οι Μακεδόνες θα υποχρεωθούμε να προσδιοριζόμαστε ως 'Έλληνες Μακεδόνες' (!) ή Μακεδόνες της Νότιας Μακεδονίας (!!). Θα δημιουργηθεί θέμα 'μακεδονικής μειονότητας' και δικαιωμάτων της!!! Θα εγερθούν απαιτήσεις για εκμάθηση της βουλγαροσλαβικής γλώσσας στην περιοχή της Μακεδονίας". Ο ή η συγγραφέας του κειμένου κλείνει το φαιδρό αυτό «πόνημα» λέγοντας συμπερασματικά πως «η συμφωνία των Πρεσπών προδίδει την Ιστορία μας, ξεπουλάει την πατρίδα μας και προετοιμάζει στους γείτονες τον δρόμο για τις επεκτατικές τους βλέψεις που ουσιαστικά δεν τις απαρνήθηκαν. Οι κινήσεις του Ζάεφ το αποδεικνύουν. Και όλα αυτά για το 'καλό' της Ε.Ε. και... για οικονομικά οφέλη!!!».

Δείτε όλα τα σχόλια