Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.2°C21.8°C
2 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.0°C20.3°C
2 BF 68%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C16.6°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.1°C
5 BF 37%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
17.1°C17.1°C
2 BF 56%
"Δεν ήθελα να σκοτώσω τον δικηγόρο Ζαφειρόπουλο"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Δεν ήθελα να σκοτώσω τον δικηγόρο Ζαφειρόπουλο"

Σε έντονα φορτισμένο κλίμα, παρουσία πολλών φίλων και συναδέλφων του ποινικολόγου Μιχάλη Ζαφειρόπουλου, ξεκίνησε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου η εκδίκαση της υπόθεσης δολοφονίας του επιφανούς δικηγόρου τον Οκτώβριο του 2017, η οποία τη Δευτέρα έλαβε απρόσμενη τροπή με το έγκλημα μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού.

Η διαδικασία άρχισε με παρόντες τρεις κατηγορούμενους, καθώς ο τέταρτος, θεωρούμενος ως ηθικός αυτουργός, δολοφονήθηκε τη Δευτέρα στις φυλακές, ενώ ο πέμπτος καταζητείται.

Ο Μικέλα Κάστριοτ, κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός της δολοφονίας του Ζαφειρόπουλου ο οποίος τη Δευτέρα φέρεται να μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τον Άρμπερ Μπόκα, συγκρατούμενο και συγκατηγορούμενό του ως ηθικό αυτουργό στη δολοφονία του ποινικολόγου, αποδέχθηκε σήμερα στο δικαστήριο πως είναι αυτός που είχε πυροβολήσει τον 53χρονο δικηγόρο. Αρνήθηκε, ωστόσο, πως είχε πάει στο γραφείο του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου με σκοπό να τον σκοτώσει.

Ο Κάστριοτ αρνήθηκε την κατηγορία της ανθρωποκτονίας και δήλωσε ένοχος θανατηφόρας σωματικής βλάβης. Οι άλλοι δύο κατηγορούμενοι αρνήθηκαν όσα τους αποδίδονται.

Η δικαστική αίθουσα ήταν ασφυκτικά γεμάτη από πλήθος φίλων και συναδέλφων του Μιχάλη Ζαφειρόπουλου που έσπευσαν από το πρωί να παρακολουθήσουν την δίκη, αλλά και να συμπαρασταθούν στην οικογένεια του θύματος. Η δίκη, όμως, διακόπηκε για τις 23 Ιανουαρίου, καθώς για ακόμη μία φορά συγκρατούμενος των κατηγορουμένων αρνήθηκε να μεταχθεί στο δικαστήριο παρόλο που έχει διαταχθεί η βίαιη προσαγωγή του από τον περασμένο Οκτώβριο όταν η δίκη αναβλήθηκε εξαιτίας της απουσίας του.

Το δικαστήριο εκείνο είχε κρίνει ως ουσιώδη μάρτυρα τον εν λόγω κρατούμενο ο οποίος βρισκόταν στο ίδιο κελί με τον Κάστριοτ και τον Μπόκα τον κρίσιμο χρόνο πριν από τη δολοφονία του δικηγόρου. Ο κρατούμενος φέρεται να είχε αρνηθεί να προσέλθει να καταθέσει και το προηγούμενο δικαστήριο είχε διατάξει να προσαχθεί βιαίως από τις φυλακές.

Συνολικά τέσσερις μάρτυρες, όλοι κρατούμενοι, μεταξύ των οποίων και ο επιχειρηματίας Αριστείδης Φλώρος, τον οποίο εκπροσωπούσε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος στην υπόθεση της Energa, δεν μετήχθησαν στο Κακουργιοδικείο κατά τη σημερινή διαδικασία και έτσι το δικαστήριο διέταξε να είναι όλοι παρόντες κατά την επόμενη συνεδρίαση.

Η δολοφονία Ζαφειρόπουλου συσχετίζεται με την υπόθεση του Άρη Φλώρου καθώς, σύμφωνα με τη δικογραφία, στόχος των τριών αλλοδαπών ηθικών αυτουργών ήταν να αποσπάσουν χρήματα από τον επιχειρηματία. Δύο από αυτούς καταδικάστηκαν πριν από λίγους μήνες μαζί με τον κ. Φλώρο για την υπόθεση της απόπειρας ανθρωποκτονίας του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ ΑΕ, Γιώργου Αντωνόπουλου.

Σύμφωνα με τα στοιχεία της υπόθεσης, οι ηθικοί αυτουργοί της δολοφονίας Ζαφειρόπουλου ζητούσαν μεγάλο χρηματικό ποσό από τον Φλώρο προκειμένου να αποσύρουν τις καταθέσεις τους, που τον κατονόμαζαν ως εντολέα για την επίθεση σε βάρος του Αντωνόπουλου. Έτσι φέρονται να προσέλαβαν τους δύο συμπατριώτες τους Κάστριοτ και Μπόκα, προκειμένου να πάνε στο γραφείο του και να «εκφοβίσουν» τον Ζαφειρόπουλο ώστε να προχωρήσει το σχέδιο τους. Ωστόσο, παρά την εντολή που είχαν οι δύο να πυροβολήσουν στα πόδια τον 53χρονο δικηγόρο, ο Κάστριοτ φέρεται να τον πυροβόλησε στο στήθος.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL