Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
17.1°C19.7°C
4 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.7°C
3 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
15 °C
13.3°C16.5°C
3 BF 78%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.3°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C16.9°C
4 BF 82%
«Ναι» στην έκδοση του «mr Bitcoin» και του Λ.Σουσανασβίλι στη Γαλλία είπε ο Άρειος Πάγος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Ναι» στην έκδοση του «mr Bitcoin» και του Λ.Σουσανασβίλι στη Γαλλία είπε ο Άρειος Πάγος

Να εκδοθούν στη Γαλλία τόσο ο Αλεξάντερ Βίνικ, γνωστός ως «mr Bitcoin», όσο και ο Λάσα Σουσανασβίλι, γνωστός ως «Λίπος» αποφάσισε σήμερα το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου. 

Αναλυτικότερα, οι αρεοπαγίτες είπαν «ναι» στην έκδοση του Αλ. Βίνικ απαντώντας στο αίτημα της Γαλλίας για έκδοσή του. Όπως είναι γνωστό, είναι η τρίτη χώρα που ζητεί τον «mr Bitcoin» ο οποίος φέρεται ότι μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας ξέπλενε δεκάδες εκατομμύρια ευρώ που προέρχονταν από εκβιάσεις μετά από κυβερνοεπίθεσεις και απαίτηση λύτρων.

Παράλληλα, θετικά απάντησε ο Άρειος Πάγος και στο αίτημα για έκδοση του Λάσα Σουσανασβίλι. Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου με άλλη απόφασή του είπε και πάλι «ναι» στον να εκδοθεί στη Γαλλία μόνο για το αδίκημα των κλοπών. Για τα υπόλοιπα αδικήματα (απόκρυψη κλοπιμαίων, συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση κα ξέπλυμα) ο Άρειος Πάγος αποφάσισε να διενεργηθεί έρευνα από την Εισαγγελία Θεσσαλονίκης προκειμένου να διαπιστωθεί εάν αυτές οι πράξεις έχουν τελεστεί στη χώρα μας.

Τέλος, σύμφωνα με την απόφαση του Αρείου Πάγου, η Γαλλία οφείλει να επαναμεταγάγει στη χώρα μας το Λ.Σουσανασβίλι όταν ζητηθεί.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL