Live τώρα    
14°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αυξημένες νεφώσεις
14 °C
11.7°C15.4°C
2 BF 86%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
13 °C
11.0°C13.3°C
4 BF 81%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
12 °C
11.0°C12.0°C
3 BF 82%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ασθενείς βροχοπτώσεις
18 °C
16.0°C18.8°C
5 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
10 °C
9.9°C10.7°C
3 BF 100%
Νέες θέσεις ελεγκτών στο γραφείο της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Νέες θέσεις ελεγκτών στο γραφείο της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης

Τη σημαντική ενίσχυση της ελεγκτικής δραστηριότητας της γενικής επιθεωρήτριας Δημόσιας Διοίκησης προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε αργά προχθές το βράδυ στη Βουλή.

Σύμφωνα με την τροπολογία, στο γραφείο της ΓΕΔΔ συνιστώνται 25 νέες θέσεις ειδικών επιθεωρητών, οι οποίοι φτάνουν συνολικά τους 50. Οι εν λόγω θέσεις, όπως αναφέρεται, καλύπτονται μόνο με απόσπαση υπηρετούντων υπαλλήλων σε φορείς του δημόσιου τομέα και οι αποδοχές τους εξακολουθούν να βαρύνουν τους φορείς όπου ανήκουν οργανικά, ενώ προβλέπεται η χορήγηση μηνιαίου ειδικού ελεγκτικού επιδόματος, το ύψος, οι όροι και οι προϋποθέσεις του οποίου θα καθοριστούν αργότερα με ΚΥΑ.

Επιπλέον, στην ίδια τροπολογία προβλέπεται ειδικότερη ενίσχυση της Γραμματείας και της Διεύθυνσης Επεξεργασίας Δηλώσεων Περιουσιακής Κατάστασης του γραφείου της ΓΕΔΔ, αυξάνοντας κατά 40 άτομα τον συνολικό αριθμό θέσεων προσωπικού που απαιτείται για τη στελέχωση των δύο υπηρεσιών. Όπως παραπάνω, η ενίσχυση του προσωπικού θα υλοποιηθεί με αποσπάσεις και οι αποδοχές θα εξακολουθούν να βαρύνουν τους φορείς προέλευσης, ενώ προβλέπεται και σχετικό ελεγκτικό επίδομα.

Καταληκτικά, η προτεινόμενη διάταξη στο πλαίσιο της θεσμικής οχύρωσης των ελεγκτικών σωμάτων προβλέπει ότι οι ειδικοί επιθεωρητές του γραφείου ΓΕΔΔ και οι επιθεωρητές του Συντονιστικού Οργάνου Επιθεώρησης και Ελέγχου (ΣΟΕΕ) που μετέχουν στις μεικτές ομάδες ασκούν καθήκοντα ειδικών ανακριτικών υπαλλήλων. Περαιτέρω, ορίζεται ότι μέχρι την έκδοση του σχετικού Π.Δ., με το οποίο καθορίζεται η οργάνωση και λειτουργία του ΣΟΕΕ για την ελεγκτική διαδικασία, τις προανακριτικές αρμοδιότητες και τη δικαστική εποπτεία, εφαρμόζονται αναλόγως οι διατάξεις που διέπουν το Σώμα Επιθεωρητών Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL