Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Αναρτήσεις κτηματολογικών στοιχείων στην Πέλλα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αναρτήσεις κτηματολογικών στοιχείων στην Πέλλα

Από τη Δευτέρα αναρτώνται τα Προσωρινά Κτηματολογικά Διαγράμματα και οι Προσωρινοί Κτηματολογικοί Πίνακες στα αρμόδια γραφεία κτηματογράφησης σε προκαποδιστριακούς ΟΤΑ των Δήμων Πέλλας και Σκύδρας. Όποιος έχει έννομο συμφέρον μπορεί μέσα σε προθεσμία δύο μηνών από την ανωτέρω ημερομηνία να υποβάλει αίτηση διόρθωσης ή ένσταση κατά των στοιχείων της ανάρτησης, ενώ για τους κατοίκους της αλλοδαπής και το Ελληνικό Δημόσιο η αντίστοιχη προθεσμία είναι τέσσερις μήνες.

Ειδικότερα, για την αίτηση διόρθωσης προδήλου σφάλματος η προθεσμία υποβολής είναι μέχρι την 3η Ιανουαρίου 2020, ημερομηνία που μπορούν να υποβάλλονται και εκπρόθεσμες δηλώσεις ιδιοκτησίας.

Όπως ανακοίνωσε το Ελληνικό Κτηματολόγιο, με την έναρξη της ανάρτησης κάθε δικαιούχος θα μπορεί να δει τα στοιχεία που τον αφορούν και ηλεκτρονικά μέσω της ιστοσελίδας του Κτηματολογίου www.ktimatologio.gr στο portal e-ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Ηλεκτρονικές Υπηρεσίες.

Κτηματολογικό γραφείο στις Αχαρνές

Εξάλλου, από τη Δευτέρα, μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας κτηματογράφησης, ξεκινά η λειτουργία του Κτηματολογικού Γραφείου Αχαρνών για τους πρώην Δήμους Άνω Λιοσίων, Αχαρνών, Ζεφυρίου, Θρακομακεδόνων, Καματερού και Φυλής και της πρώην Κοινότητας Κρυονερίου.

Οι δικαιούχοι ακίνητης περιουσίας στους παραπάνω δήμους εφεξής, για όλες τις συναλλαγές τους, θα απευθύνονται στο αρμόδιο Κτηματολογικό Γραφείο αντί για το Υποθηκοφυλακείο, του οποίου όλα τα στοιχεία επέχουν πλέον θέση αρχείου, όπως ενημερώνει το Ελληνικό Κτηματολόγιο.

Μέσα σε προθεσμία επτά ετών οι δικαιούχοι εγγραπτέων δικαιωμάτων, κάτοικοι εσωτερικού, κάτοικοι εξωτερικού και το Ελληνικό Δημόσιο μπορούν να διορθώσουν τις αρχικές εγγραφές σε ακίνητα της περιοχής αυτής για μη δηλωθέντα δικαιώματα κατά την κτηματογράφηση ή άλλα σφάλματα. Μετά το πέρας της προθεσμίας αυτής, οι εγγραφές στο Κτηματολόγιο γίνονται οριστικές και παράγουν αμάχητο τεκμήριο υπέρ των εγγεγραμμένων στο Κτηματολόγιο, δηλαδή αποκλείεται οποιαδήποτε μεταβολή του περιεχομένου τους.

Νέες αναρτήσεις δασικών χαρτών

Σε περιοχές της Θεσσαλονίκης και της Ανατολικής Αττικής, την ερχόμενη Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου αναρτώνται δασικοί χάρτες για υποβολή αντιρρήσεων κατά του περιεχομένου τους. Στη Θεσσαλονίκη οι περιοχές ανάρτησης αφορούν τους προκαποδιστριακούς ΟΤΑ: Θεσσαλονίκη, Τριανδρία, Αμπελόκηποι, Μενεμένη, Ελευθέριο - Κορδελιό, Εύοσμο, Πολίχνη, Σταυρούπολη, Ευκαρπία, Άγιος Παύλος, Νεάπολη, Πεύκα, Συκιές, Ωραιόκαστρο, Ιωνία, Πανόραμα και Πυλαία.

Στην Ανατολική Αττική η ανάρτηση των δασικών χαρτών αναφέρεται στους προκαποδιστριακούς ΟΤΑ Χαλανδρίου, Χολαργού, Παιανίας, Σπάτων και Γλυκών Νερών.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL