Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C23.6°C
2 BF 62%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
17.4°C22.5°C
2 BF 64%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C19.9°C
4 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
24 °C
21.0°C24.8°C
4 BF 46%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.9°C23.5°C
3 BF 40%
Ενημερωτικά σεμινάρια για ρατσιστές;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ενημερωτικά σεμινάρια για ρατσιστές;

Του Φαίδωνα Χατζηδημητρίου*

Οδηγός λεωφορείου του ΟΑΣΘ κατέβασε από το όχημα τρεις ανήλικους πρόσφυγες από τη δομή της Άρσις, κατόχους καρτών απεριορίστων διαδρομών.

Είκοσι έξι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ καταγγέλλουν τέτοιες συμπεριφορές κ.λπ. και ρωτούν τον υπουργό Μεταφορών και Υποδομών: α) αν διερευνάται η υπόθεση, β) αν θα αποδοθούν ευθύνες σε περίπτωση επιβεβαίωσης της καταγγελίας, γ) αν υπάρχει ενδεχόμενο διοργάνωσης ενημερωτικών σεμιναρίων για τους υπαλλήλους των ΜΜΜ ώστε να μην υπάρξουν ανάλογα κρούσματα ρατσιστικής συμπεριφοράς.

Φοιτητής ήμουν, πριν από δεκαετίες, και ο εισπράκτορας (είχε και τέτοιους) του λεωφορείου μού κατέσχεσε τα κουπόνια (κάτι σαν πάσο) επειδή ανέβηκα στο "μαγαζί του" κρατώντας την "Αυγή". "Τσαλακωμένα", λέει, "τα έχεις". Δυο μεσήλικες εργατικοί, "δεν καταλαβαίνεις γιατί το έκανε;" μου λένε, "Επειδή είδε την 'Αυγή'".

Αυτός ο εισπράκτορας, λοιπόν, δέχτηκε από τους δύο εργατικούς ένα ταχύρρυθμο (και μάλιστα αδάπανο για τον τότε συγκοινωνιακό φορέα) σεμινάριο, μάταιο όμως, αφού αρνήθηκε να μου επιστρέψει τα κουπόνια.

Εθνικόφρονες φασιστορατσιστές δεν είναι για σεμινάρια. Είναι για άλλα πράματα... Τώρα, αν αρχίσουν τα σεμινάρια για να μάθουν καλούς τρόπους υπάλληλοι που έρχονται σε επαφή με το κοινό, ανάμεσα στους υπαλλήλους δεν θα πρέπει να βρίσκονται οι εθνικοπαράφρονες που αναφέρω παραπάνω αν έχουν δώσει δείγματα της εθνικοπαραφροσύνης τους. Αυτοί θα πρέπει να τελούν υπό καθεστώς διερεύνησης των πράξεών τους ή να υφίστανται όσα προβλέπουν οι σχετικοί κώδικες και νόμοι, μετά, βεβαίως, από νόμιμες διαδικασίες.

Τον φασίστα κι αν τον πλένεις, το σεμινάριό σου χαλάς. Και, πάντως, το "περιστατικό" με τον συγκεκριμένο οδηγό πιστεύω ότι, τουλάχιστον, δεν ήταν η καλύτερη στιγμή για την ερώτηση των βουλευτών.

* Ο Φαίδων Χατζηδημητρίου είναι δάσκαλος εν αποστρατεία

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL