Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Zεστά σχολικά γεύματα στα Δημοτικά (Video)

Το διαιτολόγιο επιμελείται το Γεωπονικό πανεπιστήμιο με βάση τη μεσογειακή διατροφή και απευθύνεται σε 153.244 μαθητές σε 63 δήμους σε όλη τη χώρα

Ξεκίνησε για τρίτη χρονιά η διανομή δωρεάν σχολικών γευμάτων, από το υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης σε συνεργασία με το υπουργείο Παιδείας. Φέτος, οι ωφελούμενοι μαθητές φτάνουν τους 153.244, 763 σχολείων σε 63 δήμους σε όλη τη χώρα.

Το διαιτολόγιο επιμελείται το Γεωπονικό πανεπιστήμιο με βάση τη μεσογειακή διατροφή, ενώ σύμφωνα με τον διευθυντή πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης Πειραιά, Λεωνίδα Νίκα, τα γεύματα παρασκευάζονται κατά βάση από ελληνικά, φρέσκα προϊόντα και απευθύνονται σε όλα τα παιδιά του σχολείου στο οποίο δίνονται τα γεύματα.

Στόχος η απόκτηση κουλτούρας μεσογειακής διατροφής

Ο ίδιος, σημειώνει μιλώντας στην ΕΡΤ πρόσθεσε ότι «τα σχολικά γεύματα δεν αποτελούν φιλανθρωπική κίνηση. Έχει να κάνει με την απόκτηση της κουλτούρας της μεσογειακής διατροφής καθώς και το να αποκτήσει το παιδί την αίσθηση του συνανοίκειν».

Παράλληλα, αξίζει να σημειωθεί ότι για όσα παιδιά έχουν ιδιαίτερες διατροφικές συνήθειες λόγω αλλεργιών ή δυσανεξιών, διανέμονται ειδικές μερίδες, αφού πρώτα οι γονείς έχουν ενημερώσει το σχολείο.

Τα αεροστεγώς κλεισμένα γεύματα δίδονται όταν τελειώνει το ημερήσιο πρόγραμμα και το κάθε σχολείο αποφασίζει και διαμορφώνει το χώρο που θα φάνε τα παιδιά.

Συντάκτης avgi.gr

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Υπόκοσμος

Σε πρώτο επίπεδο, ο στρατός των ΜΜΕ που διαπλέκεται με την κυβέρνηση έκανε αυτό που όφειλε να κάνει. Εξαφάνισε τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την αποτροπή της κρίσης, όπως συστηματικά εξαφανίζει τον τελευταίο καιρό οτιδήποτε μπορεί να κάνει ζημιά στον Κ. Μητσοτάκη

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις