Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Θεανώ Φωτίου: / Θεανώ Φωτίου: Σε σημαντική υποχώρηση το φαινόμενο της αστεγίας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεανώ Φωτίου: / Θεανώ Φωτίου: Σε σημαντική υποχώρηση το φαινόμενο της αστεγίας

«Το φαινόμενο της αστεγίας βρίσκεται σε σημαντική υποχώρηση ήδη από το 2017» τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Κοινωνικής Αλληλεγγύης Θεανώ Φωτίου απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του βουλευτή των ΑΝ.ΕΛL. Θανάση Παπαχριστόπουλου.

Η Θ. Φωτίου υπογράμμισε ότι μέσα στον μήνα η κυβέρνηση θα καταθέσει στη Βουλή την εθνική στρατηγική για τους άστεγους με συγκεκριμένους στόχους για τη μείωση των αστέγων και πολιτικές για την πρόληψη της αστεγίας, μεταξύ των οποίων το επίδομα στέγασης που εξήγγειλε ο πρωθυπουργός και θα ψηφιστεί από τη Βουλή μέσα στον Νοέμβριο.

Η Θ. Φωτίου τόνισε ότι η κυβέρνηση προχωρά στη βελτίωση των δομών των αστέγων με τη δημιουργία δέκα υπνωτηρίων και δέκα κέντρων ημέρας, πέρα από την αξιοποίηση του λεωφορείου αστέγων και των διαμερισμάτων. Αναφέρθηκε και στον συντονισμό με τους δήμους ώστε να προσφέρονται θερμαινόμενες αίθουσες σε αστέγους κατά τη διάρκεια ακραίων καιρικών φαινομένων.

Παράλληλα υπογράμμισε τη χρησιμότητα του προγράμματος «Στέγη και Εργασία» για την επανένταξη των αστέγων, αλλά και την αξιοποίηση της Κοινωνικής και Αλληλέγγυας Οικονομίας προς την κατεύθυνση αυτή. Επιπλέον επισήμανε την πολύ σημαντική επιλογή της ένταξης των αστέγων στο Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, με 7.336 ωφελούμενους αυτή τη στιγμή. Τέλος, σημείωσε ότι για πρώτη φορά έχει ξεκινήσει έρευνα για την καταγραφή των αστέγων με επιστημονικό τρόπο, ώστε να μην υπάρχουν μόνο εκτιμήσεις, αλλά συγκεκριμένα στοιχεία.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL