Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
21.1°C24.7°C
2 BF 40%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
18.6°C23.8°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C23.2°C
2 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.9°C22.4°C
2 BF 52%
Άτυχος ληστής ή κακοποιημένος αστυνομικός;
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Άτυχος ληστής ή κακοποιημένος αστυνομικός;

Πιθανότατα δεν απήγαγαν οι Πακιστανοί μετανάστες τον ένοπλο και εκτός υπηρεσίας αστυνομικό, αλλά ο αστυνομικός και η συμμορία στην οποία φέρεται να συμμετείχε λήστεψαν τους Πακιστανούς που διακινούσαν λαθραία τσιγάρα.

Σε αυτό το συμπέρασμα φαίνεται να φτάνει η αστυνομία καθώς πλέον την έρευνα έχει αναλάβει η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων. Για την ακρίβεια πηγές της αστυνομίας σημείωναν ότι ο αστυνομικός φέρεται να έχει εμπλακεί σε έκνομη δραστηριότητα, ωστόσο ακόμα πολλά ερωτήματα πρέπει να απαντηθούν.

Αναλυτικότερα, χθες τα ξημερώματα αστυνομικοί της ΔΙΑΣ έφτασαν σε διαμέρισμα πολυκατοικίας στη Νίκαια, όπου βρήκαν τον 34χρονο αστυνομικό, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας, δεμένο σε μια καρέκλα και ξυλοκοπημένο. Οι αστυνομικοί είχαν κληθεί από γείτονα ο οποίος άκουσε τη φασαρία. Ο 34χρονος αστυνομικός υπηρετεί στην Ασφάλεια και συγκεκριμένα στο τμήμα Αθλητικής Βίας, σύμφωνα με την αστυνομία.

Αρχικά ο αστυνομικός, ο οποίος νοσηλεύεται στο 401, φέρεται να έχει πει στους συναδέλφους του ότι βρέθηκε στην κατάσταση αυτή μετά από αποτυχή προσπάθειά του να τους ελέγξει για παράνομη δραστηριότητα την οποία υποπτεύθηκε περνώντας από το σημείο και όντας εκτός υπηρεσίας. Ωστόσο μαρτυρίες περιοίκων κάνουν λόγο για τρεις ακόμα άνδρες με καλυμμένα τα χαρακτηριστικά που ήταν μαζί με τον 34χρονο στο διαμέρισμα των μεταναστών και για φωνές που παρέπεμπαν σε ληστεία. Χαρακτηριστικά, πληροφορίες σημείωναν ότι ένας από τους ατήκοους μάρτυρες άκουσε να λένε βγαίνοντας από το διαμέρισμα των μεταναστών: "τα πήραμε όλα;"

Οι μετανάστες με τη σειρά τους φέρονται να έχουν κάνει λόγο για ληστεία από τον αστυνομικό και τρία ακόμα άτομα με θύματα τους ίδιους και μάλιστα έχουν κάνει και σχετική μήνυση. Μήνυση για ψευδή καταμήνυση έχει κάνει και ο 34χρονος αστυνομικός στους μετανάστες, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές.

Σύμφωνα με πηγές το Εσωτερικών Υποθέσεων ερευνά το ενδεχόμενο κάποιος από τους τρεις αυτούς άνδρες ή και οι τρεις να είναι αστυνομικοί, αλλά και υπό ποιες συνθήκες εγκλωβίστηκε στο διαμέρισμα ο 34χρονος αστυνομικός. Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο αστυνομικός φέρεται να επέστρεψε μόνος του (δεν αποκλείεται για να αρπάξει κάτι που νωρίτερα δεν είχαν προλάβει) και η κατάληξη ήταν η γνωστή.

Στο μεταξύ, πληροφορίες ανέφεραν ότι τον τελευταίο ενάμιση χρόνο έχουν σημειωθεί αντίστοιχες ληστείες εις βάρος μεταναστών στη Νίκαια και την ευρύτερη περιοχή. Την ώρα που έκλεινε το φύλλο της "ΑΥΓΗΣ", ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες έκαναν λόγο και για δεύτερη σύλληψη αστυνομικού.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL