Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Αντεπίθεση Λαμπρινού σε ΝΔ: Βρίσκονται εκτός πραγματικότητας όσοι ποντάρουν σε παλαιοκομματικές πρακτικές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αντεπίθεση Λαμπρινού σε ΝΔ: Βρίσκονται εκτός πραγματικότητας όσοι ποντάρουν σε παλαιοκομματικές πρακτικές

Αποφασισμένος εμφανίστηκε από τις πρώτες του δηλώσεις, απόψε, στο ξενοδοχείο Ibis στο Ηράκλειο, ο δήμαρχος Ηρακλείου, Βασίλης Λαμπρινός που πραγματοποιεί ομιλία ενώπιον των μελών της δημοτικής του παράταξης «Δύναμη Πολιτών», μετά τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών με το επίσημο «κόψιμο» που έγινε γνωστό από τη ΝΔ στο παραγόμενο έργο της δημοτικής αρχής.

Ο κ. Λαμπρινός τόνισε με έμφαση ότι βρίσκονται εκτός πραγματικότητας όσοι ποντάρουν σε παρωχημένες παλαιοκομματικές πρακτικές προσπαθώντας να χειραγωγήσουν τους πολίτες, ενώ έκανε λόγο για χρυσόψαρα με κοντή μνήμη και πρόβατα σε μαντρί.

Ο νυν δήμαρχος στην ομιλία του στα μέλη της ομάδας του δεν αρνήθηκε τη στήριξη που δέχτηκε από τη ΝΔ κατά την κάθοδό του στις αυτοδιοικητικές εκλογές, διευκρίνισε ωστόσο, ότι η στήριξη μιας παράταξης δεν σημαίνει αυτομάτως κάποιου είδους δέσμευσης ή υποχρέωση υποτέλειας σε αυτούς. Φρόντισε μάλιστα, στην ομιλία του να χρησιμοποιήσει αρκετές φορές τον προσδιορισμό «ανεξάρτητος» για να χαρακτηρίσει τον συνδυασμό του.

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο δήμαρχος Ηρακλείου Βασ. Λαμπρινός:

«Δεν διαχωρίζουμε τους ανθρώπους με κριτήριο το φύλο, την φυλή, την ηλικία, την γειτονιά που κατοικούν, το κόμμα ή την δημοτική παράταξη που ψηφίζουν. Τους βλέπουμε όλους ως το πιο σημαντικό, το πιο πολύτιμο κεφάλαιο του τόπου μας.

Και προφανώς, δεν τους αντιμετωπίζουμε, ούτε σαν χρυσόψαρα με κοντή μνήμη και θολή κρίση, ούτε σαν πρόβατα σε μαντρί.

Όσοι το κάνουν, όσοι επιμένουν να υποτιμούν το ανθρώπινο δυναμικό του Ηρακλείου και πιστεύουν ότι μπορούν να το χειραγωγήσουν, όσοι ποντάρουν σε παρωχημένες παλαιοκομματικές και διχαστικές πρακτικές, για να τορπιλίσουν μια καταξιωμένη ενωτική προσπάθεια,  όπως αυτή της «Δύναμης Πολιτών», βρίσκονται κατά τη γνώμη μας εκτός πραγματικότητας, και δεν έχουν αντιληφθεί τα πιο κρίσιμα αιτήματα των καιρών που ζούμε.

Σεβόμαστε τα κόμματα και η στήριξή τους, στη βάση μιας σύγκλισης αρχών είναι ευπρόσδεκτη, το έχουμε πει πολλές φορές.  Και πράγματι η στήριξη της Νέας Δημοκρατίας, το 2014 υπήρξε σημαντική. Και όχι μόνον. Μας στήριξαν και άλλα κόμματα. Οι υποψήφιοί μας ανήκαν όπως καλά θυμάστε, σε όλο το δημοκρατικό πολιτικό φάσμα.

Δηλώσαμε εξ αρχής, όμως  ότι δεν δεχόμαστε όρους. Αν κάποιοι αντιλαμβάνονται τη στήριξη μιας παράταξης,  ως κάποιου είδους δέσμευση ή υποχρέωση υποτέλειας σ’ αυτούς, τότε μάλλον δεν έχουν καταλάβει ποιοι είμαστε και τι πρεσβεύουμε.

Η μόνη μας δέσμευση είναι να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το Ηράκλειο και τους δημότες του – με ειλικρίνεια, με διαφάνεια,  με λίγα λόγια και σκληρή δουλειά.  Αυτή τη δέσμευση αναλάβαμε τον Σεπτέμβριο του 2014 και για αυτή θα κριθούμε όταν έρθει η ώρα. Όλα τα υπόλοιπα, αποτελούν πρακτικές και αντιλήψεις που ανήκουν ή θα ΄πρεπε τουλάχιστον να ανήκουν στο παρελθόν.»

πηγή: inotos.gr

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL