Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σκόνη
19 °C
17.1°C20.4°C
2 BF 82%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ομίχλη
14 °C
12.1°C16.6°C
1 BF 92%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
16 °C
16.0°C17.7°C
3 BF 76%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σκόνη
19 °C
18.3°C19.3°C
2 BF 87%
ΛΑΡΙΣΑ
Ομίχλη
13 °C
12.9°C14.1°C
0 BF 100%
Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας / Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας: Ελπίδες από την αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας / Αλεξάνδρεια Ζώνη Καινοτομίας: Ελπίδες από την αλλαγή σκυτάλης στη διοίκηση

Θεσσαλονίκη:

Εντός των επόμενων ημερών θα οριστεί η νέα διοίκηση της Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας (ΑΖΚ) και θα παρουσιάσει τον στρατηγικό σχεδιασμό που θα αναδείξει τον συγκεκριμένο φορέα σε ένα πραγματικό εργαλείο για τη μετάβαση στο νέο μοντέλο ανάπτυξης της Θεσσαλονίκη και της ευρύτερης περιοχής, στη βάση και όσων ανακοινώθηκαν στο Περιφερειακό Συνέδριο Ανάπτυξης Κεντρικής Μακεδονίας.

Αυτό τονίζουν πηγές του ΥΜΑΘ, προσθέτοντας ότι η αλλαγή σκυτάλης σε αυτήν τη φάση κρίθηκε αναγκαία, ώστε να αξιοποιηθεί «η τελευταία ευκαιρία της ΑΖΚ να επιτελέσει το ρόλο της ως προτύπου υποστήριξης της καινοτομίας και προσέλκυσης βιώσιμων επενδύσεων».

Ο πρώην πρόεδρος της ΑΖΚ Παντελής Αγγελίδης, στην αποχαιρετιστήρια συνέντευξη Τύπου, υπερθεμάτισε για τα όσα έγιναν επί ημερών του. Στάθηκε στην πιο έντονη παρουσία που είχε ο φορέας στα μέσα ενημέρωσης, αλλά και στις προσκλήσεις για συμμετοχή σε εκδηλώσεις, καθώς, όπως υποστήριξε, αυτό «δείχνει μεταξύ άλλων και την αξιοπιστία του φορέα».

Τόνισε, επίσης, ότι, στη διάρκεια της θητείας του, ο οργανισμός έκανε άνοιγμα προς την κοινωνία μέσα από τη δημιουργία θέσεων εργασίας για επιστήμονες, την υποστήριξη της καινοτομικής επιχειρηματικότητας αλλά και τις δράσεις για τη στήριξη πιο ώριμων επιχειρήσεων. Εκτίμησε, επίσης, ότι το επόμενο διάστημα και κάτω από φυσιολογικές συνθήκες θα υπάρξει έκρηξη επενδύσεων στη Θεσσαλονίκη, ενώ όταν κλήθηκε να σχολιάσει την παραίτησή του απάντησε ότι του τη ζήτησε η υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας - Θράκης), όπως και είχε το δικαίωμα να πράξει.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL