Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Σωκρ. Τσαντίρης: Δέχθηκε πολλαπλές πλήξεις, είχε πολλαπλές κακώσεις ο Ζακ Κωστόπουλος
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σωκρ. Τσαντίρης: Δέχθηκε πολλαπλές πλήξεις, είχε πολλαπλές κακώσεις ο Ζακ Κωστόπουλος

Όλοι είδαμε την βαρβαρότητα, ο Ζακ Κωστόπουλος έφερε πολλαπλές κακώσεις σώματος, πολλαπλά θλαστικά τραύματα, πολλαπλούς τραυματισμούς, αλλά για να αποδοθεί πραγματική αιτία θανάτου θα πρέπει να περιμένουμε τα εργαστηριακά ευρήματα, είπε ο ιατροδικαστής που όρισε η οικογένεια του θύματος του λιντσαρίσματος Σωκράτης Τσαντίρης μιλώντας Στο Κόκκινο και τον Στάθη Σχινά. Εκτίμησε ότι θα χρειαστεί ένας μήνας, διάστημα «Γολγοθάς» για την οικογένεια, σημειώνοντας παράλληλα ότι σε άλλες περιπτώσεις η αναμονή ήταν πολύ μεγαλύτερη για άλλους οικείους θανόντων.

Η «προσωρινή αιτία θανάτου» όπως γράφεται ότι προέκυψε για τον Ζακ Κωστόπουλο, «δεν αναιρεί τα γεγονότα που είδαμε όλοι, ούτε την βαρβαρότητα, ούτε ότι έφερε πολλαπλές κακώσεις σώματος, πολλαπλά θλαστικά τραύματα, πολλαπλούς τραυματισμούς από την θραύση του υαλοπίνακα ... έχει να κάνει με το ότι δεν ήταν κάτι το προφανές διά γυμνού οφθαλμού ... δεν ανέφερε τραυματισμό "εν τω βάθει" οργάνων και ιστών», είπε ο κ. Τσαντίρης, κατά συνέπεια, «αναμένουμε τα εργαστηριακά ευρήματα».

Ο ίδιος τόνισε ότι «δεν μπορούμε να συζητήσουμε, να αναλύσουμε τα ευρήματα ένα προς ένα, δεν είναι σωστό σε αυτή την φάση. Ο θάνατος μακροσκοπικά, διά γυμνού οφθαλμού, δεν ήταν προφανής, τα αίτιά του. Για να διερευνηθούν σωστά οι συνθήκες και να αποδοθεί πραγματική αιτία θανάτου, τεκμηριωμένα, ώστε όλες οι πλευρές να καταλάβουν σε ποιο βαθμό συμμετείχαν σε αυτό που συνέβη -και είναι βέβαιο, όλοι το είδαμε στην τηλεόραση- πρέπει να βγουν οι εργαστηριακές εξετάσεις. Είναι απαραίτητο να τις περιμένουμε».

Ο ίδιος σε άλλο σημείο ανέφερε ότι ο Ζακ Κωστόπουλος «είχε δεχθεί πολλαπλές πλήξεις» και είχε «πολλαπλές εξωτερικές κακώσεις», αυτό που «πρέπει να διερευνηθεί είναι πώς επηρέασαν τον οργανισμό του».

Τόνισε επίσης ότι «πρέπει να είμαστε αντικειμενικοί σε αυτό που θα πούμε. Δεν μπορεί ένας ιατροδικαστής να βγει με μία βιαστική κρίση "ναι, έγινε αυτό και αυτό έφερε αυτό", πρέπει να μπορεί να αποδειχθεί και για να αποδειχθεί απαιτείται εργαστηριακή τεκμηρίωση».

Ο κ. Τσαντίρης έδωσε έμφαση στην ανάγκη να υπάρξει ενίσχυση των σχετικών υποδομών από τις οποίες προκύπτουν τα εργαστηριακά ευρήματα, στο υπουργείο Δικαιοσύνης, καθώς ήδη «ο ένας μήνας είναι πολύ μεγάλος, Γολγοθάς, για να μάθουν όλες οι πλευρές και κυρίως η οικογένεια πώς επήλθε ο θάνατος αυτού του ανθρώπου, υπό αυτές τις συνθήκες», αλλά την ίδια ώρα «είναι πολλές οικογένειες που ακούν για ένα μήνα ενώ αυτές περίμεναν για τρεις, πέντε, έξι μήνες», ενώ ανέφερε ότι υπήρξε και περίπτωση αναμονής επί ένα χρόνο.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL