Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
21.2°C24.7°C
1 BF 49%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.1°C26.6°C
4 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
23 °C
22.0°C22.7°C
2 BF 53%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.3°C24.8°C
5 BF 31%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
27 °C
26.2°C26.9°C
2 BF 32%
Ρεκόρ επισκεπτών στη φετινή ΔΕΘ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Ρεκόρ επισκεπτών στη φετινή ΔΕΘ

Θεσσαλονίκη: Έσπασε κάθε προηγούμενο ρεκόρ ο αριθμός των επισκεπτών στη φετινή Διεθνή Έκθεση που έριξε «αυλαία» το βράδυ της περασμένης Κυριακής. Σύμφωνα με τη διοίκηση της ΔΕΘ Helexpo, την 83η διοργάνωση, που ήταν και η μεγαλύτερη της τελευταίας εικοσαετίας, επισκέφθηκαν 283.853 άνθρωποι κάθε ηλικίας και είναι περίπου 20.000 περισσότεροι από την περσινή διοργάνωση.

«Με συνθήματα την εξωστρέφεια, την επιχειρηματικότητα και την καινοτομία και αιχμή τη συμμετοχή των ΗΠΑ ως τιμώμενης χώρας, η 83η ΔΕΘ έγινε για εννέα ημέρες το επίκεντρο του ενδιαφέροντος στη Θεσσαλονίκη και την ευρύτερη περιοχή. Οι αμερικανικοί κολοσσοί και τα τεχνολογικά τους επιτεύγματα, οι περισσότερες από 100 ελληνικές startups στο θεματικό πάρκο 'Ψηφιακή Ελλάδα', η δυναμική ελληνική παραγωγή όπως παρουσιάστηκε από 48 Επιμελητήρια και 360 επιχειρήσεις-μέλη τους, οι 20 ξένες, κρατικές συμμετοχές, οι ποικίλες θεματικές ενότητες, από την ομορφιά και τη γαστρονομία μέχρι την εκπαίδευση και τη μηχανοκίνηση, σε συνδυασμό με τις καθημερινές συναυλίες, τις δράσεις πολιτισμού και τις δεκάδες παράλληλες εκδηλώσεις συνέθεσαν ένα πολυγεγονός που έβαλε τις βάσεις για ακόμα μια πλουσιότερη διοργάνωση την επόμενη χρονιά» τονίζεται στη σχετική ανακοίνωση του εκθεσιακού φορέα για το στίγμα της φετινής διοργάνωσης.

Παράλληλα, η ΔΕΘ-Helexpo ανανεώνει το «ραντεβού» του Σεπτεμβρίου για την επόμενη χρονιά και την 84η ΔΕΘ, όπου τη σκυτάλη της τιμώμενης χώρας θα πάρει η Ινδία. Μάλιστα, φέτος η Ινδία είχε αυξημένη συμμετοχή, ενώ κατά τη διάρκεια της έκθεσης έγιναν οι απαιτούμενες διμερείς επαφές για την επόμενη διοργάνωση και την παρουσία της ως τιμώμενης χώρας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ιδιαίτερα μεγάλη ήταν η επισκεψιμότητα στο περίπτερο 13, όπου είχε «απλωθεί» η συμμετοχή των ΗΠΑ, αλλά και στα σταντ των startups ελληνικών επιχειρήσεων και των πανεπιστημίων που παρουσίασαν καινοτόμες ιδέες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL