Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Νέος πεζόδρομος κατά μήκος της παραλιακής οδού Νέων Παλατίων - Μαρκοπούλου στον Δήμο Ωρωπού

Το έργο, προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας Αττικής

Την κατασκευή πεζοδρόμου κατά μήκος της παραλιακής οδού Νέων Παλατίων - Μαρκοπούλου στον δήμο Ωρωπού, εξασφάλισαν, με την υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης για το έργο, η Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου και ο δήμαρχος Ωρωπού, Θωμάς Ρούσσης. Το έργο, προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ με ΦΠΑ, χρηματοδοτείται από ίδιους πόρους της Περιφέρειας.

Πρόκειται για ένα σημαντικό έργο για την ασφάλεια των πολιτών καθώς στον χώρο που θα δημιουργηθεί ο νέος πεζόδρομος, σε άλλες θέσεις υπάρχουν ήδη πεζοδρόμια μικρότερου πλάτους, τα οποία επεκτείνονται, ενώ σε άλλες υπάρχει μόνο ασφαλτικός τάπητας. Σκοπός του έργου είναι η αναβάθμιση και η βελτίωση της λειτουργικότητας της περιοχής παρέμβασης, με την κατασκευή πεζοδρόμου κατά μήκος της παραλιακής οδού Νέων Παλατίων - Μαρκοπούλου, συνολικού μήκους περίπου 2.100 μέτρων.

Συγκεκριμένα, το έργο περιλαμβάνει τις ακόλουθες παρεμβάσεις:

- αποξήλωση των υφιστάμενων κατασκευών και ιστών οδοφωτισμού και πινακίδων,
- κατασκευή νέων κρασπεδορείθρων,
- εργασίες πριν την κατασκευή του νέου δαπέδου (κατασκευή φρεατίων ύδρευσης, υδροσυλλογής και αγωγών εκροής, τοποθέτηση αγωγών ηλεκτροδότησης φωτιστικών και βάσεων ιστών ηλεκτροφωτισμού),
- προετοιμασία επιφάνειας πεζοδρόμου για την κατασκευή του νέου δαπέδου,
- κατασκευή σταμπωτού δαπέδου,
- τοποθέτηση ιστών οδοφωτισμού, σήμανσης και καθιστικών (παγκάκια),
- φυτεύσεις δέντρων.

Τέλος, τη δημοπράτηση, την υπογραφή σύμβασης με τον ανάδοχο, την επίβλεψη κατασκευής του έργου και την παραλαβή του αναλαμβάνει ο Δήμος Ωρωπού.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Η αχρείαστη ανομία του '73 και ο εορτασμός της

Προσπάθειες να διαγραφεί το Πολυτεχνείο από την ιστορική μνήμη έχουν γίνει πολλές. Ο Κωνσταντίνος Καραμανλής όρισε τις εκλογές του 1974 εκείνη την ημέρα για να την αποφορτίσει. Στην τρίτη επέτειο η...

Δειτε ολοκληρο το αρθρο