Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
15.9°C18.5°C
4 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.3°C21.0°C
3 BF 41%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.9°C
3 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
19 °C
18.8°C19.8°C
6 BF 51%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.9°C17.9°C
2 BF 45%
Οι υπερασπιστές των υπερκοστολογημένων έργων ΣΔΙΤ ξαναχτύπησαν... / Ανοίγει αύριο ο ΧΥΤΑ Φυλής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Οι υπερασπιστές των υπερκοστολογημένων έργων ΣΔΙΤ ξαναχτύπησαν... / Ανοίγει αύριο ο ΧΥΤΑ Φυλής

Τη διαβεβαίωση ότι ο Χώρος Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων Φυλής θα έχει αποκατασταθεί πλήρως ώς αύριο, Πέμπτη, δίνει η Διοίκηση του Ειδικού Διαβαθμιδικού Συνδέσμου Νομού Αττικής, που διαχειρίζεται τη μονάδα, προκειμένου να αποσυμφορηθούν οι δρόμοι του Λεκανοπεδίου από τα απορρίμματα. Άλλωστε, το πρόβλημα προέκυψε από έντονη βροχόπτωση, η οποία δημιούργησε έντονη ρηγμάτωση στο κύτταρο του ΧΥΤΑ, όπου αποτίθενται σύμμεικτα απορρίμματα.

Με γνώμονα τη δημόσια υγεία, εδώ και εννέα ημέρες συνεργεία εργάζονται ακατάπαυστα για να αποκατασταθεί η λειτουργία του ΧΥΤΑ Φυλής. Σταδιακά δίνονται προς χρήση επιφάνειες για την απόθεση απορριμμάτων, προκειμένου η κατάσταση στους δρόμους του Λεκανοπεδίου να είναι σε υποφερτή κατάσταση, ιδίως λόγω της πρόγνωσης του καιρού για βροχοπτώσεις. Οι δήμοι, παράλληλα, στέλνουν απορρίμματα στο Εργοστάσιο Μηχανικής Ανακύκλωσης και στον Σταθμό Μεταφόρτωσης του Σχιστού. Ο Δήμος Αθηναίων, που είναι ο μεγαλύτερος παραγωγός απορριμμάτων, συλλέγει ημερησίως κατά μέσο όρο 850 τόνους απορρίμματα από το κέντρο της πόλης, τις γειτονιές με καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος και τις βασικές οδικές αρτηρίες.

Την ίδια ώρα, πυρ ομαδόν έχουν εξαπολύσει Ν.Δ. και Δημοκρατική Συμπαράσταση κατά της περιφερειάρχη Ρ. Δούρου και της κυβέρνησης, αντιπροτείνοντας την υλοποίηση των υπερκοστολογημένων φαραωνικών έργων, που γι' αυτόν ακριβώς τον λόγο είχαν απορριφθεί το 2014. Χθες 34 βουλευτές της Ν.Δ. κατέθεσαν ερώτηση για το θέμα προς τους υπουργούς Περιβάλλοντος και Ενέργειας και Εσωτερικών κ. Σταθάκη και Σκουρλέτη.

Η δε Δημοκρατική Συμπαράταξη “χτύπησε” με δηλώσεις των κ. Γ. Αρβανιτίδη και Γ. Μανιάτη. Ο πρώην υπουργός Περιβάλλοντος Γ. Μανιάτης, αφού καταλόγισε “τραγικές” ευθύνες στην Περιφέρεια Αττικής, θύμισε ότι από το 2014, επί Γ. Σγουρού ως περιφερειάρχη, είχε “ολοκληρώσει τον σχεδιασμό για τις μονάδες επεξεργασίας απορριμμάτων της Αττικής, με ευρωπαϊκά και ιδιωτικά κονδύλια ύψους 400 εκατ. ευρώ με αξιοποίηση ΣΔΙΤ”. Ο Γ. Σγουρός κατηγόρησε τη Ρ. Δούρου ότι δήθεν παίζει με τη “φωτιά”, ακολουθώντας “καταστροφική” πολιτική στο ζήτημα.

Ο επίδοξος διεκδικητής του Δήμου Αθηναίων Γ. Πατούλης, με την ιδιότητα του προέδρου της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδας και του ομίλου “Αθήνα Πρωτεύουσα ξανά”, έκανε κι αυτός την εμφάνισή του χθες ως εκφραστής της “αγανάκτησης των πολιτών των δήμων της Αττικής και ιδίως του ιστορικού κέντρου της Αθήνας”. Κατέθεσε, μάλιστα, χθες καταγγελία στην Εισαγγελία Πρωτοδικών για το θέμα, ζητώντας από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς να ενεργήσουν άμεσα.

ΗΛΕΚΤΡΑ ΒΙΣΚΑΔΟΥΡΑΚΗ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL