Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
Σάββας Παναγιωτίδης, διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ: / Σ. Παναγιωτίδης: Κακόβουλα ψευδή τα περί κατάρρευσης της τηλεματικής
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σάββας Παναγιωτίδης, διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ: / Σ. Παναγιωτίδης: Κακόβουλα ψευδή τα περί κατάρρευσης της τηλεματικής

Θεσσαλονίκη: «Η τηλεματική σε καμία περίπτωση δεν καταρρέει. Λειτουργεί κανονικά και προσπαθούμε καθημερινά να λύνουμε τα προβλήματα όπου αυτά εμφανίζονται» δηλώνει με κατηγορηματικό τρόπο ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΑΣΘ Σάββας Παναγιωτίδης, ενώ χαρακτηρίζει «ανακριβέστατα, ψευδή και κακόβουλα» σχετικά δημοσιεύματα της ιστοσελίδας voria.gr, η οποία ανήκει στην οικογένεια Καράογλου και «γέρνει» προς τη Ν.Δ.

Κατά τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΑΣΘ, τα δημοσιεύματα αυτά ουσιαστικά υποστηρίζουν συγκεκριμένα οικονομικά συμφέροντα και «κουνάνε το δάχτυλο» στη διοίκηση του οργανισμού που μετά από διαγωνισμό έδωσε τα δύο έργα της συντήρησης της τηλεματικής στις στάσεις και στα λεωφορεία σε εταιρεία που μειοδότησε και όχι σε εκείνην με την οποία συνεργάστηκε η προηγούμενη διοίκηση και ζητούσε τα διπλάσια χρήματα.

Στο 10% των στάσεων το πρόβλημα

«Πώς γίνεται να καταρρέει η τηλεματική του ΟΑΣΘ όταν από τις 200 'έξυπνες στάσεις' πρόβλημα αντιμετωπίζουν σήμερα οι 18 και όταν στις 6 Ιουνίου πρόβλημα αντιμετώπιζαν 23, δηλαδή επιδιορθώσαμε τις τελευταίες ημέρες πέντε στάσεις;» διερωτάται ο Σ. Παναγιωτίδης μιλώντας για το θέμα που δημιουργήθηκε. Τονίζει, επίσης, ότι κανένας δημοσιογράφος από τη συγκεκριμένη ιστοσελίδα δεν επικοινώνησε με τη διοίκηση για να ενημερωθεί σχετικά με τα προβλήματα στην τηλεματική, ενώ σημειώνει ότι η συγκεκριμένη ιστοσελίδα, μετά την αποϊδιωτικοποίηση του ΟΑΣΘ, βάλλει συχνά κατά της νέας διοίκησης, σε αντίθεση με το παρελθόν, που «λιβάνιζε» το προηγούμενο καθεστώς.

Δεν ανέλαβε έργο η νέα ανάδοχος

Αναφορικά με τους ισχυρισμούς πως η εταιρεία που πήρε τις δύο εργολαβίες είναι «σεκιούριτι» και δεν έχει εμπειρία, σχολίασε ότι η συγκεκριμένη εταιρεία ασχολείται τριάντα χρόνια με την τηλεματική και ότι στις παράλληλες δραστηριότητές της είναι και η φύλαξη. «Αλλά και η προηγούμενη εταιρεία που είχε το έργο της τηλεματικής έχει άλλες παράλληλες άσχετες δραστηριότητες» προσθέτει. Ο Σ. Παναγιωτίδης πρόσθεσε ότι η νέα εταιρεία δεν έχει αναλάβει ακόμη έργο, κάτι που θα γίνει εντός των επόμενων ημερών και αφού ολοκληρωθούν όλες οι κατά τον νόμο διαδικασίες για τον σχετικό διαγωνισμό. Γι' αυτό και αναρωτιέται, «πώς οι επικριτές της νέας διοίκησης έχουν βγάλει το συμπέρασμα ότι η συγκεκριμένη εταιρεία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο έργο που ανέλαβε» και προσθέτει: «Μήπως το δημοσίευμα της voria.gr συσχετίζεται με την προτροπή του βουλευτή της Ν.Δ. Θ. Καράογλου να ακυρώσει ο ΟΑΣΘ τους διαγωνισμούς και να προκηρύξει νέους, έτσι ώστε 'φιλικές και συνεργάσιμες' με την παλιά διοίκηση εταιρίες να αναλάβουνε τα έργα;».

«Όλα καλά» λένε (και) οι προηγούμενοι

Πάντως, ο υπεύθυνος της εταιρείας που έχει μέχρι σήμερα τη συντήρηση του λογισμικού της τηλεματικής και έχασε τους δύο διαγωνισμούς, με επιστολή του στη συγκεκριμένη ιστοσελίδα τονίζει ότι «η σύμβαση συντήρησης του λογισμικού τηλεματικής δεν διεκόπη, αλλά ισχύει ακόμα έτσι ώστε το λογισμικό του ΟΑΣΘ να συνεχίζει να λειτουργεί τέλεια, να αναβαθμίζεται και να διατηρεί τη συμβατότητά του με το σύστημα του ΟΑΣΑ. Άρα θεωρώ ότι το σύστημα τηλεματικής δεν τελεί υπό κατάρρευση». Προσθέτει πως «η συντήρηση του εξοπλισμού τηλεματικής έληξε την 1η Ιανουαρίου 2018» και πως «η εταιρεία μας έλαβε μέρος στον διαγωνισμό συντήρησης εξοπλισμού, δεν μειοδότησε αλλά δεν υπέβαλε ένσταση, διότι δεν υπήρξε θέμα αδιαφάνειας». Ξεκαθαρίζει ότι «η ύπαρξη πηγαίου κώδικα δεν χρειαζόταν ως απαίτηση του διαγωνισμού, αφού δεν είναι απαραίτητη για τη συντήρηση του εξοπλισμού», ενώ δηλώνει ότι «παρά την απόρριψη της προσφοράς μας, η εταιρεία μας είναι πρόθυμη να διαθέσει τα προϊόντα και ανταλλακτικά τηλεματικής που παράγει και έχει εγκαταστήσει στον ΟΑΣΘ και τον ΟΑΣΑ σε οποιαδήποτε άλλη εταιρεία μας υποδείξει ο φορέας».

Και ο Θ. Καράογλου επιμένει...

Στο μεταξύ, ο Θ. Καράογλου, που ως γνωστό είχε αγαστές σχέσεις με την προηγούμενη διοίκηση του ΟΑΣΘ, στην οποία έστελνε και «μπιλιετάκια» με δεκάδες ονόματα ημετέρων - ψηφοφόρων του για να διοριστούν στον κρατικοδίαιτο τότε Οργανισμό, χθες ξαναχτύπησε νιώθοντας «δικαιωμένος» από το δημοσίευμα της συγκεκριμένης ιστοσελίδας, η οποία τον προβάλλει συνεχώς...

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL