Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.1°C25.3°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
23 °C
20.2°C24.2°C
2 BF 48%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C21.0°C
3 BF 64%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
22 °C
19.3°C21.8°C
2 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
24.5°C24.5°C
3 BF 40%
Στο εδώλιο τρεις κατηγορούμενοι για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο εδώλιο τρεις κατηγορούμενοι για την επίθεση στον Γιάννη Μπουτάρη

Στο Αυτόφωρο Μονομελές Πλημμελειοδικείο Θεσσαλονίκης δικάζονται σήμερα οι τρεις συλληφθέντες για την επίθεση κατά του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, το περασμένο Σάββατο, μετά από το αίτημα αναβολής που υπέβαλαν μέσω των συνηγόρων τους τη Δευτέρα.

Η δίκη των δύο 20χρονων Ελλήνων και του 36χρονου ομογενή από την Γεωργία, που κατηγορούνται για διατάραξη κοινής ειρήνης, απρόκλητη επίθεση και διακεκριμένη φθορά είναι προγραμματισμένη για τις 12 το μεσημέρι, ενώ, υπενθυμίζεται πως, ο 17χρονος συλληφθείς είχε αφεθεί ελεύθερος προκειμένου να δικαστεί σε δικαστήριο ανηλίκων.

Στα δικαστήρια έφτασε και ο Γιάννης Μπουτάρης μαζί με την πρόεδρο του δημοτικού Συμβουλίου, Καλυψώ Γούλα. Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης έχει καταθέσει μήνυση κατά αγνώστων, ενώ αναμένεται να εξεταστεί ως μάρτυρας κατηγορίας.

Χθες ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και η Καλυψώ Γούλα κατέθεσαν ενώπιον της εισαγγελέως Ποινικής Δίωξης, Αικατερίνης Μάτση, στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης που παρήγγειλε τη Δευτέρα ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης, Λάμπρος Τσόγκας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γ. Μπουτάρης είπε ότι αναγνωρίζει (θυμάται) ορισμένους από τους δράστες της επίθεσης, μεταξύ των οποίων και τους ήδη συλληφθέντες.

Στο μεταξύ, σήμερα, στις 7 το απόγευμα, στη σκιά του Λευκού Πύργου, θα συγκεντρωθούν δημοκράτες πολίτες, που με αφορμή τον άγριο ξυλοδαρμό του Γιάννη Μπουτάρη δηλώνουν ότι δεν θα επιτρέψουν να επιστρέψει η Θεσσαλονίκη στο σκοτεινό παρελθόν, αφήνοντας να αλωνίζουν σύγχρονοι Γκοτζαμάνηδες...

Επίσημοι διοργανωτές δεν υπάρχουν. Είναι ένα διαδικτυακό κάλεσμα, το οποίο έχει στόχο να αναδείξει την άλλη, ανοιχτή και δημοκρατική Θεσσαλονίκη, «να καταδικάσει τον φασισμό στην καθημερινότητά μας ως έννοια και πρακτική ασυμβίβαστη σε μια ανοιχτή δημοκρατική πόλη». Η παρουσία του καθενός και της καθεμιάς θα δηλώσει ότι «υπάρχουμε και εμείς» και ότι «η Θεσσαλονίκη δεν είναι μόνο ‘αυτοί’ που την αμαυρώνουν με τις οπαδικές συμπεριφορές τους, τον τυφλό χουλιγκανισμό, τη μισαλλόδοξη βία και την εθνικιστική βαρβαρότητα».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL