Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Επιδίωξη ΤΑΙΠΕΔ για ελεύθερη μετακίνηση ΑΜΕΑ και ανέργων στην Εγνατία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιδίωξη ΤΑΙΠΕΔ για ελεύθερη μετακίνηση ΑΜΕΑ και ανέργων στην Εγνατία

Την επιδίωξη του ΤΑΙΠΕΔ να τεθεί εντός της σύμβασης της Εγνατίας δέσμευση που να επιτρέπει την ελεύθερη μετακίνηση των ανέργων και των ανθρώπων με ειδικές ανάγκες εξέφρασε ο πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ Αριστείδης Ξενόφος, μετά τη συνάντησή του με τους θεσμούς.

Ακόμη, πρόσθεσε πως «έχουμε προτείνει να αναβαθμιστεί ένα κομμάτι της Εγνατίας (Χαλάστρα-Εύζωνοι) και αυτό να μπει στη σύμβαση ως δέσμευση του παραχωρησιούχου να κατασκευαστεί κατά προτεραιότητα». Πρόκειται για 44,2 χιλιόμετρα αυτού του τμήματος στα οποία υπάρχει μόνο μία λωρίδα ανά κατεύθυνση και δεν υφίσταται διαχωριστική νησίδα και κιγκλιδώματα από τις δύο άκρες του οδοστρώματος, ενώ το παραπάνω αποτελεί ένα πάγιο αίτημα των τοπικών κοινωνιών για την ασφαλή διέλευση των πολιτών από την Εγνατία Οδό, καθώς σε αυτό το τμήμα του αυτοκινητοδρόμου σημειώνονται συχνά μετωπικές συγκρούσεις και δυστυχώς θανατηφόρα τροχαία.

Αναφορικά με τα διόδια, ξεκαθάρισε ότι στηρίζει ένα αναλογικό σύστημα διοδίων. Σημείωσε ωστόσο ότι αυτή τη στιγμή τρέχει παράλληλα ο διαγωνισμός για την Εγνατία και αυτός για τα αναλογικά διόδια από το υπουργείο Μεταφορών, κάτι που δημιούργησε μια δυσκολία όσον αφορά στον διαγωνισμό του ΤΑΙΠΕΔ καθώς ο παραχωρησιούχος δεν δύναται να αποτιμήσει πλήρως το νέο σύστημα, δεδομένου ότι δεν έχει εγκατασταθεί.

Απάντηση σε Σπίρτζη

Ακόμη, απαντώντας επί της ουσίας στις χθεσινές βολές Σπίρτζη τόνισε πως η επίδοση του Ταμείου το πρώτο τετράμηνο ήταν σε επίπεδα ρεκόρ από συστάσεώς του, θυμίζοντας ότι τα έσοδα έφτασαν λογιστικά το 1 δισεκατομμύριο ευρώ, για να προσθέσει πως ενδεχομένως ο υπουργός να αναφερόταν σε μία δυστοκία του Ταμείου στο παρελθόν.

Σύμπνοια για λιμάνια

Από εκεί και πέρα, τόνισε ότι στο κομμάτι των λιμένων υπάρχει σύμπνοια και με την πολιτική ηγεσία. «Συμφωνούμε και στηρίζουμε την παραχώρηση επιμέρους δραστηριοτήτων, όχι την πώληση λιμένων», είπε, προσθέτοντας ότι σε προτεραιότητα είναι  Αλεξανδρούπολη, Καβάλα, Ηγουμενίτσα και Κέρκυρα.

Ενέργεια και «νερό»

Ακόμη, για τα ΕΛΠΕ είπε πως ο διαγωνισμός για τα ΕΛΠΕ τρέχει, ενώ δόθηκε παράταση 10 ημερών και την επόμενη εβδομάδα.

Για το «Ελευθέριος Βενιζέλος» τόνισε πως υπήρξε μαραθώνιος συναντήσεων σε τεχνικό επίπεδο με τις Βρυξέλλες. «Εχουμε συγκλίνει σε σημαντικό βαθμό στα τεχνικά θέματα», είπε και δήλωσε αισιόδοξος, μέχρι τα τέλη του μήνα, να κλείσει η συμφωνία για την επέκταση της σύμβασης παραχώρησης.

Τέλος, για το β’ εξάμηνο της χρονιάς οδεύουν οι διαγωνισμοί για το 17% της ΔΕΗ (το υπόλοιπο 34% μένει στην Ελληνική Εταιρεία Συμμετοχών και Περιουσίας προς αξιοποίηση και όχι προς πώληση) και τα μειοψηφικά ποσοστά για εταιρείες ύδατος, εξέλιξη που επέρχεται σε συνεννόηση με τους δανειστές, όπως δήλωσε ο ίδιος, ενώ όσον δε αφορά το Ελληνικό, τόνισε ότι στόχος είναι η ολοκλήρωση μέχρι το τέλος του έτους.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL