Live τώρα    
18°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.5°C19.6°C
3 BF 59%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
13.5°C17.7°C
1 BF 73%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.8°C18.0°C
1 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
16.3°C16.3°C
1 BF 65%
Στην Εντατική 6χρονος μετά από κατανάλωση αλκοόλ στο Ηράκλειο Κρήτης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στην Εντατική 6χρονος μετά από κατανάλωση αλκοόλ στο Ηράκλειο Κρήτης

Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζέλειου Νοσοκομείου στο Ηράκλειο νοσηλεύεται 6χρονο παιδί μετά από κατανάλωση αλκοόλ σε σπίτι στην περιοχή της Μεσσαράς χθες το απόγευμα.

Το μικρό παιδί, μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο Κέντρο Υγείας της περιοχής, χωρίς τις αισθήσεις του, με στοιχεία λήθαργου, σύμφωνα με ενημέρωση του ΑΠΕ - ΜΠΕ από το Κέντρο Υγείας Χάρακα. Ο μικρός εντοπίστηκε από μέλη της οικογένειας, η οποία έδρασε άμεσα αφού, σύμφωνα με μαρτυρίες, αρχικά οι γονείς δεν κατάλαβαν ότι το παιδί έπινε κρασί.

Αρχικά το 6χρονο παιδί δέχτηκε τις πρώτες ιατρικές υπηρεσίες στο Κ.Υ και κατόπιν μεταφέρθηκε στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο όπου και διασωληνώθηκε. Μέχρι αυτή την ώρα νοσηλεύεται υπό στενή παρακολούθηση στην ΜΕΘ με την κατάσταση του να είναι συνεχώς βελτιούμενη.

Οι γονείς, σύμφωνα με την ενημέρωση του ΑΠΕ - ΜΠΕ από την αστυνομία, συνελήφθησαν από τους αστυνομικούς του 1ου Αστυνομικού Τμήματος Ηρακλείου, με την κατηγορία -που αρχικά τους αποδόθηκε- των βαριών σωματικών βλαβών, που ενδέχεται να μετατραπεί σε παραμέληση εποπτείας ανηλίκου, καθώς το θέμα ανέλαβε ο αρμόδιος εισαγγελέας.

Να σημειωθεί, ότι το περιστατικό έρχεται λίγες μέρες μετά την ημερίδα της 7ης ΥΠΕ με την παρουσία του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού στο Σπήλι Ρεθύμνου, όπου το θέμα αφορούσε την επικινδυνότητα του αλκοόλ και τις τραγικές συνέπειες στον ανθρώπινο οργανισμό στις περιπτώσεις εξάρτησης.

Τα τελευταία χρόνια γίνεται μία μεγάλη προσπάθεια από επίσημους φορείς, πολιτιστικούς συλλόγους και σχολεία στην Κρήτη, με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση πολιτών και νεαρών ηλικιών σχετικά με το αλκοόλ το οποίο στο νησί, η κατανάλωση του οποίου, βρίσκεται σε υψηλά και πολύ ανησυχητικά επίπεδα σύμφωνα και με σχετικές έρευνες.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL