Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
22.8°C26.3°C
3 BF 32%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.6°C26.2°C
3 BF 34%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
19.0°C24.8°C
2 BF 50%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.8°C
2 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.9°C24.5°C
2 BF 33%
Σύσταση φορέα αναπλάσεων στην Αθήνα: / Σύσταση φορέα αναπλάσεων στην Αθήνα: Συντονισμός και πίεση για τις απαιτούμενες δράσεις στο κέντρο της Αθήνας
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Σύσταση φορέα αναπλάσεων στην Αθήνα: / Σύσταση φορέα αναπλάσεων στην Αθήνα: Συντονισμός και πίεση για τις απαιτούμενες δράσεις στο κέντρο της Αθήνας

«Θα παίζει κυρίως ένα ρόλο συντονιστικό και πίεσης στους αρμόδιους φορείς που εμπλέκονται για τις αναπλάσεις και συγκεκριμένες δράσεις που πρέπει να γίνουν στο κέντρο της Αθήνας» τόνισε σχετικά με τη σύσταση φορέα αναπλάσεων ο υπουργός Μεταφορών και Υποδομών Χρ. Σπίρτζης κατά την έναρξη της επεξεργασίας του σχετικού νομοσχεδίου στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Ο υπουργός Επικρατείας Αλ. Φλαμπουράρης υπογράμμισε ότι ο νέος φορέας «δεν έχει καμία σχέση με τον κατασκευαστικό τομέα», αλλά αποσκοπεί στον συντονισμό ώστε «να προχωρήσουν πέντε πράγματα θετικά σ’ αυτή την πόλη».

Ο Χρ. Σπίρτζης ξεκαθάρισε ότι ο νέος φορέας δεν κινείται στην λογική του real estate, όπως φορείς που είχαν συστήσει παλαιότερες κυβερνήσεις, ενώ επισήμανε την ανάγκη για «συγκεκριμένες δράσεις για να μην ερημώσει περαιτέρω ο Δήμος Αθηναίων». Επιπλέον υπενθύμισε ότι «κάποιες κυβερνήσεις ξήλωσαν όλο το πλαίσιο του χωροταξικού σχεδιασμού για να εξυπηρετήσουν συγκεκριμένα συμφέροντα». Δεν παρέλειψε να αφήσει αιχμές και για στήριξη της Ν.Δ. προς τον δήμαρχο Αθηναίων Γ. Καμίνη τη στιγμή που η πολιτική του είναι εκ διαμέτρου αντίθετη απ' αυτήν του Ν. Κακλαμάνη.

Με αποσπασμένους δημοσίους υπαλλήλους η στελέχωση

Ο Αλ. Φλαμπουράρης σχολίασε κι αυτός από τη μεριά του την κριτική της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ θυμίζοντας ότι αυτά ήταν τα δύο κόμματα που κυβέρνησαν και τη χώρα και την Αθήνα τα τελευταία 40 χρόνια. «Δυστυχώς, παρέδωσαν μια Αθήνα η οποία οι ίδιοι λένε ότι είναι αβίωτη πόλη» παρατήρησε και απέκρουσε τους ισχυρισμούς της αντιπολίτευσης περί ρουσφετολογικών προσλήψεων στον νέο φορέα τονίζοντας ότι το απαραίτητο προσωπικό θα καλυφθεί από αποσπασμένους δημοσίους υπαλλήλους μέσω προκήρυξης.

«Το νομοσχέδιο αυτό είναι πονηρό, είναι πρόχειρο και έχει πολλούς υπόπτους αστερίσκους» υποστήριξε ο Θ. Μπούρας εκ μέρους της Ν.Δ., ενώ για «ένα θεσμικό εξάμβλωμα» και «μια πολύ καθαρή πρόταση μικροκομματικών παρεμβάσεων» έκανε λόγο ο Γ. Μανιάτης εκ μέρους της ΔΗ.ΣΥ., ενώ και οι δύο ισχυρίστηκαν ότι αφαιρούνται αρμοδιότητες από τον Δήμο Αθηναίων. Οι εισηγητές της Ένωσης Κεντρώων και του Ποταμιού επέκριναν τη δημιουργία ενός ακόμη κρατικού φορέα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL