Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Η αστυνομική αυθαιρεσία κέρδισε... στο Εφετείο
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η αστυνομική αυθαιρεσία κέρδισε... στο Εφετείο

Αθώοι σε δεύτερο βαθμό κρίθηκαν τη Δευτέρα οι αστυνομικοί για το ξεγύμνωμα της Πόπης Μέλλιου κατά την προσαγωγή της τον Φεβρουάριο του 2012.

Στον πρώτο βαθμό, τον Μάιο του 2015, οι δύο αστυνομικοί είχαν καταδικαστεί ομόφωνα από το Τριμελές Πλημμελειοδικείο Αθηνών σε τρία χρόνια με αναστολή. Οι αστυνομικοί άσκησαν έφεση, της οποίας η εκδίκαση ξεκίνησε την Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2017 στο Β' Τριμελές Εφετείο Αθηνών.

Η Πόπη Μέλλιου, μέλος του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ και της δημοτικής παράταξης Ανοιχτή Πόλη, είχε προσαχθεί κατά τη διάρκεια της επιχείρησης της αστυνομίας στα Εξάρχεια από αστυνομικούς που δεν φορούσαν τα διακριτικά τους και είχαν φυσικά αρνηθεί να δώσουν στοιχεία και αριθμούς. Η Π. Μέλλιου, παρότι στη ΓΑΔΑ έδωσε την ταυτότητά της και έγινε η εξακρίβωση των στοιχείων της, αναγκάστηκε από τους αστυνομικούς να γδυθεί και να υποστεί σωματικό έλεγχο.

Όπως έγινε γνωστό, η συνήγορος της Π. Μέλλιου Γιάννα Κούρτοβικ πρόκειται να προσφύγει στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μετά την καθαρογραφή των πρακτικών.

ΣΥΡΙΖΑ: Αναγκαίος ο εκδημοκρατισμός της αστυνομίας

"Τι κι αν τη γύμνωσαν μέσα στην Ασφάλεια, προκλητικά, σε κοινή θέα, με τον πιο εξευτελιστικό τρόπο. Τι και αν πρωτόδικα οι αστυνομικοί καταδικάστηκαν για προσβολή της ανθρώπινης αξιοπρέπειας. Το Εφετείο, στην περίπτωση της γνωστής αγωνίστριας και μέλος του Τομέα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Πόπης Μέλλιου είχε, όμως, διαφορετική γνώμη. Οι αστυνομικοί αθώοι..." σημειώνει σε χθεσινή του ανακοίνωση το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ.

"Θα χρειαστεί να δούμε το σκεπτικό της πρωτοφανούς αυτής απόφασης. Να δούμε αν το δικαστήριο συναινεί σε τέτοιου είδους συμπεριφορές και αν θα έχουμε φυσικά συνέχεια αυθαιρεσιών από αστυνομικούς που βλέπουν ότι η εξουσία τους είναι ακλόνητη, στην κυριολεξία στο απυρόβλητο" τονίζουν και επισημαίνουν ότι θεωρούν πως ο εκδημοκρατισμός των σωμάτων ασφαλείας είναι επιτακτική ανάγκη, όπως άλλωστε και η υπεράσπιση των ατομικών και συλλογικών δικαιωμάτων. "Η υπόθεση Πόπη Μέλλιου, από την πλευρά των δικαιωμάτων θα έχει συνέχεια..." καταλήγουν.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL