Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.2°C20.7°C
2 BF 53%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.2°C17.7°C
1 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.8°C16.6°C
3 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.0°C18.0°C
2 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.9°C15.9°C
0 BF 55%
«Σημαντική η πρωτοβουλία Διακήρυξης του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Σημαντική η πρωτοβουλία Διακήρυξης του Ευρωπαϊκού Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων»

«Το ίδιο το γεγονός της Διακήρυξης, πρέπει να χαιρετιστεί ως μια σημαντική και θετική πρωτοβουλία, ιδίως λόγω της χρονικής συγκυρίας», σημείωσε η η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου, συμμετέχοντας στη συζήτηση για τον Ευρωπαϊκό Πυλώνα Κοινωνικών Δικαιωμάτων.

Παράλληλα, πρόσθεσε ότι «είναι η πρώτη πρωτοβουλία για τα κοινωνικά δικαιώματα που έρχεται μετά από μια δεκαετία οικονομικής κρίσης και μια εικοσαετία, τουλάχιστον, αποδόμησης του κοινωνικού κράτους και απορρύθμισης των εργασιακών σχέσεων».

Από το Λουξεμβούργο όπου βρίσκεται στο Συμβούλιο Απασχόλησης και Κοινωνικής Πολιτικής της Ευρωπαϊκής Ένωσης (EPSCO), η υπουργός Εργασίας σημείωσε ότι «παρότι η απόδοση νομικής δεσμευτικότητας στον Πυλώνα αποτελούσε επιδίωξη της ελληνικής κυβέρνησής, δεν πρέπει να υποτιμάται η αποτελεσματικότητα που μπορεί να αναπτύξει ακόμη και μια καθαρά πολιτική διακήρυξη».

Η ίδια, τόνισε επιπλέον, ότι «το ζητούμενο, τελικώς, είναι η αποτελεσματικότητα των κοινωνικών δικαιωμάτων και αρχών που διακηρύσσονται στον Πυλώνα, διότι εν γένει η προστασία των κοινωνικών δικαιωμάτων επιτυγχάνεται κυρίως με νομοθετικές και θεσμικές παρεμβάσεις, δηλαδή με πολιτικές πρωτοβουλίες, και πολύ λιγότερο με δικαστικές διεκδικήσεις».

Καταλήγοντας, η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε ότι «με αυτή την έννοια ο σκοπός στον οποίο θα πρέπει όλοι να επικεντρωθούμε το αμέσως επόμενο διάστημα είναι η υλοποίηση των δικαιωμάτων και των αρχών του Πυλώνα σε εθνικό και ενωσιακό επίπεδο».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL