Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.2°C21.2°C
2 BF 67%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
13 °C
11.3°C14.5°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Αυξημένες νεφώσεις
19 °C
17.7°C22.0°C
6 BF 75%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
26 °C
23.3°C25.8°C
5 BF 29%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.5°C
3 BF 100%
"Στον Ιερώνυμο για απαντήσεις στην παραπληροφόρηση του Άδωνι για αλλαγή φύλου 15χρονων μέσω ΚΕΠ"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

"Στον Ιερώνυμο για απαντήσεις στην παραπληροφόρηση του Άδωνι για αλλαγή φύλου 15χρονων μέσω ΚΕΠ"

Φωτογραφία αρχείου

Αναλυτική παρουσίαση των προϋποθέσεων, της πολυεπίπεδης και πολυσύνθετης διαδικασίας για την φυλομετάβαση, αντί της... αίτησης 15χρονων στα ΚΕΠ που ανέφερε ο Άδωνις Γεωργιάδης, έκανε στον αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο ο υπουργός Δικαιοσύνης Σταύρος Κοντονής, με την παράκληση να ενημερώσει και την υπόλοιπη ιεραρχία της Εκκλησίας της Ελλάδας.

Στην συνάντηση που έγινε τη Δευτέρα, «ενημέρωσα τον αρχιεπίσκοπο για πτυχές του νομοσχεδίου, για τις οποίες υπάρχει εκτεταμένη παραπληροφόρηση ... οι δηλώσεις του αντιπροέδρου της Νέας Δημοκρατίας Άδωνι Γεωργιάδη, που σε δημόσια τοποθέτησή του στο κανάλι της Βουλής είχε πει ότι τα 15χρονα θα πηγαίνουν στο ΚΕΠ και με μία δήλωση θα αλλάζουν φύλο, είναι κάτι που προσβάλλει την κοινοβουλευτική διαδικασία και είναι απολύτως ψευδές», είπε ο κ. Κοντονής μιλώντας στο Κόκκινο.

Έτσι, «ενημέρωσα τον προκαθήμενο της Εκκλησίας της Ελλάδας για τις προϋποθέσεις που διαλαμβάνονται στο νόμο για τη φυλομετάβαση, για το πολυεπίπεδο και το πολυσύνθετο αυτής της διαδικασίας. Θεωρώ ότι έγινε μία ειλικρινής συζήτηση και σε εξαιρετικό κλίμα ... κράτησε μία ώρα και ένα τέταρτο, είκοσι λεπτά. Μέσα από την ανταλλαγή απόψεων φωτίστηκαν πλευρές που ενδεχομένως ήταν σκοτεινές», όπως είπε ο υπουργός.

Μάλιστα, ανέφερε ότι παρακάλεσε «όλα αυτά που είπα στον αρχιεπίσκοπο να γίνουν γνωστά και στα μέλη της Ιεράς Συνόδου, ώστε να είναι και οι ιεράρχες ενήμεροι, να μην πέφτουν θύματα παραπληροφόρησης του κίτρινου Τύπου και συντηρητικών κύκλων».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL