Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.6°C22.4°C
4 BF 41%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
17.0°C19.3°C
3 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
17 °C
16.5°C18.0°C
5 BF 68%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.1°C
6 BF 59%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
20.7°C20.9°C
4 BF 35%
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΥΛΗΣ (συγγραφέας, καθηγητής Κοινωνιολογίας της Θρησκείας): / Δ. Ουλής: "Ποιος θα μας σώσει από την αντιτρομοκρατική;"
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΟΥΛΗΣ (συγγραφέας, καθηγητής Κοινωνιολογίας της Θρησκείας): / Δ. Ουλής: "Ποιος θα μας σώσει από την αντιτρομοκρατική;"

Για τις πολλαπλές ταχύτητες της απονομής δικαιοσύνης μιλάει στο δικό του μήνυμα για την Ηριάννα ο συγγραφέας και καθηγητής Κοινωνιολογίας της Θρησκείας στο Ελληνικό Βιβλικό Κολλέγιο Δημήτρης Ουλής:

«Αυτό που κάνει την υπόθεση της Ηριάννας τόσο κρίσιμη -και το αίτημα απόδοσης δικαιοσύνης τόσο επιτακτικό- είναι η σαφής πια διαπίστωση ότι η αντιτρομοκρατική θα μας σώσει βέβαια από την τρομοκρατία, αλλά κανείς από εμάς δεν γνωρίζει ποιος θα μας σώσει από την ίδια την αντιτρομοκρατική. Είμαστε όλοι ύποπτοι - κι εγώ, κι εσύ, κι η γάτα μου μαζί. Μηδενική ανοχή στους τρομοκράτες, τους συνεργούς τους, τους συγγενείς, τους φίλους, στα παιδιά τους. Αλλά άπειρη ανοχή στα κελεύσματα των θεσμών, των τραπεζιτών και των χρυσών τους αγοριών.

Ταξική προκατάληψη του δικαστικού σώματος; Όχι βέβαια! Και το γεγονός ότι ο κύριος Τσοχατζόπουλος αποφυλακίζεται, ενώ η Ηριάννα φυλακίζεται, εντελώς συμπτωματικό. Ας μην επιδιδόμαστε σε φθηνούς λαϊκισμούς. Όσο για την αριστερή μας κυβέρνηση, θα έμπαινα στον πειρασμό να ρωτήσω τι είδους ενέργειες έχει αναλάβει, ποιες πιέσεις ασκεί, προς ποιες κατευθύνσεις κι αν επιθυμεί πραγματικά η υπόθεση της Ηριάννας να ανοίξει ή να κλείσει».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL