Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
13.4°C18.7°C
3 BF 63%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.0°C16.9°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
14.3°C16.6°C
2 BF 61%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.8°C18.0°C
2 BF 62%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
10 °C
9.9°C14.6°C
2 BF 76%
Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων στην Αθήνα
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων στην Αθήνα

Το Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων (Refugee Food Festival) έρχεται και στην Αθήνα, από τις 18 έως τις 22 Ιουνίου, με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Προσφύγων (20 Ιουνίου). Μετά την επιτυχία των δύο προηγούμενων εκδοχών του στη Γαλλία το 2016, φέτος επεκτείνεται σε δεκατρείς ευρωπαϊκές πόλεις, μεταξύ αυτών και η Αθήνα.

Κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ, εστιατόρια εντάσσουν στο μενού τους καινούρια γευστικά πιάτα, εμπνευσμένα από δύο σεφ. Το Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων αναδεικνύει τα μαγειρικά ταλέντα των προσφύγων μέσα από υψηλής ποιότητας πιάτα, φτιαγμένα με ποιοτικές πρώτες ύλες, έχοντας ως στόχο να προσφέρουν μία ξεχωριστή γευστική εμπειρία σε όσους τα δοκιμάσουν.

Μπορεί, λοιπόν, κάποιος να δοκιμάσει συριακή, ιρανική, σομαλική, κουρδική και αφγανική κουζίνα στα εξής εστιατόρια της ευρύτερης περιοχής της Αθήνας: Κυριακή 18 Ιουνίου ιρανική κουζίνα από τη Mahboubeh Tavakoli, εστιατόριο ΓΗ, Γλυφάδα (δείπνο), Δευτέρα 19 Ιουνίου συριακή-κουρδική κουζίνα από τον Barshank Haj Younes, εστιατόριο Σεϋχέλλες, Κεραμεικός (δείπνο), Τρίτη 20 Ιουνίου-Τετάρτη 21 Ιουνίου σομαλική κουζίνα από τον Hassan Hassan, εστιατόριο Βασίλαινας, περιοχή Χίλτον (δείπνο), Τετάρτη 21 Ιουνίου συριακή κουζίνα από τον Abdulrahman Al Hallak, ςστιατόριο 7 Food Sins, Πλάκα (δείπνο), Πέμπτη 22 Ιουνίου αφγανική κουζίνα από τον Reza Golami, Εστιατόριο ΙΤ, Κολωνάκι (δείπνο).

Σημειώνεται, ότι όλοι οι σεφ που συμμετέχουν στο Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων είναι επαγγελματίες, οι οποίοι βλέπουν τη μαγειρική ως μέσο ένταξης στη νέα πατρίδα τους.

Οι στόχοι τους Φεστιβάλ, εξηγούν οι διοργανωτές, είναι η αλλαγή αντιλήψεων για τους πρόσφυγες. «Πίσω από κάθε πρόσφυγα υπάρχει ένας άνδρας ή μία γυναίκα με μοναδικές δεξιότητες και ταλέντα», τονίζουν. Επίσης, στόχος είναι η προώθηση της επαγγελματικής ένταξης των σεφ από διαφορετικές χώρες. Φέρνοντας σε επαφή τους πρόσφυγες σεφ με αφοσιωμένους επαγγελματίες και εστιατόρια, το Φεστιβάλ Μαγειρικής Προσφύγων αποτελεί μία χρήσιμη πλατφόρμα για όσους έχουν αποφασίσει να αξιοποιήσουν τις μαγειρικές δεξιότητές τους, ώστε να προωθήσουν την επαγγελματική και κοινωνική ένταξή τους.

Και βέβαια το Φεστιβάλ αποτελεί μία διαφορετική γευστική εμπειρία, παρουσιάζοντας τις καλύτερες κουζίνες του κόσμου μέσα από μενού υψηλής ποιότητας και μία μοναδική ανταλλαγή εμπειριών.

Το Φεστιβάλ αποτελεί μία εκδήλωση της οργάνωση Food Sweet Food, σε συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, το περιοδικό Athens Insider, ενώ έχει την υποστήριξη του Ελληνικού Φόρουμ Προσφύγων, του Solidarity Now και του Δικτύου Μεταναστριών Μέλισσα.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL