Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
25 °C
23.2°C25.8°C
2 BF 33%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
23.4°C26.8°C
2 BF 33%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
21 °C
20.0°C24.8°C
2 BF 49%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.2°C21.0°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
24.0°C24.9°C
2 BF 33%
Επιστολή της Ρ. Δούρου για την οριστική λύση για τη διενέργεια εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Επιστολή της Ρ. Δούρου για την οριστική λύση για τη διενέργεια εξετάσεων των υποψηφίων οδηγών

Την ανάγκη οριστικής διευθέτησης του ζητήματος που έχει προκληθεί μετά από την οριζόντια κατάργηση της αποζημίωσης, λόγω του ν. 4354/2015, για τη συμμετοχή των υπαλλήλων των Περιφερειών της χώρας, αλλά και των υπαλλήλων του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, στη διαδικασία εξέτασης προσόντων και συμπεριφοράς υποψηφίων οδηγών και οδηγών, επαναφέρει με επιστολή της προς τους αρμόδιους υπουργούς, η Περιφερειάρχης Ρένα Δούρου.

Η ίδια τόνισε ότι πρόκειται για ζήτημα που άπτεται της δημόσιας ασφάλειας και του αναφαίρετου δικαιώματος των συμπολιτών μας στην οδήγηση αλλά και στην εργασία, και ζήτησε να προβούν στις κατάλληλες νομοθετικές, και όχι μόνο, πρωτοβουλίες για την εξεύρεση λύσης.

Υπενθυμίζεται ότι το εν λόγω θέμα, διευθετήθηκε προσωρινά το 2016, με νομοθετική ρύθμιση που προέβλεπε μέχρι την 1η Ιουνίου 2017, την καταβολή μηνιαίας αποζημίωσης για τους υπαλλήλους – εξεταστές, για το έργο που εκτελείται μετά τη λήξη του κανονικού ωραρίου εργασίας των δημοσίων υπηρεσιών.

Στο πλαίσιο αυτό, η περιφερειάρχης, αφού επισήμανε ότι «αποτελεί κοινή μας διαπίστωση η ανάγκη αναβάθμισης της διαδικασίας εξέτασης των υποψηφίων οδηγών, μέσα από ένα νέο σύστημα με δημόσιο χαρακτήρα που θα υπηρετεί τους πολίτες με τη διασφάλιση των αναφαίρετων δικαιωμάτων τους στην οδήγηση», ζήτησε ενημέρωση για τον σχεδιασμό του υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών για τη νέα κατάσταση, «ώστε έγκαιρα και έγκυρα να προχωρήσουμε στις απαραίτητες από πλευράς μας ενέργειες για την απρόσκοπτη συνέχιση της εξυπηρέτησης των ενδιαφερομένων πολιτών».

Για την περίπτωση δε κατά την οποία δεν έχει ολοκληρωθεί από πλευράς υπουργείου η θεσμική παρέμβαση για τη μετάβαση σε νέο σύστημα εξετάσεων, ζήτησε «να εξεταστεί η δυνατότητα μετάθεσης της ημερομηνίας της 1ης Ιουνίου 2017 για χρονικό διάστημα ικανό για τη θεσμοθέτηση νέου συστήματος με αποκλειστικό στόχο – κοινό για όλους μας - τη διασφάλιση της διαφάνειας και της αξιοπιστίας του έργου των εξετάσεων, τη βελτίωση της οδικής ασφάλειας, την προστασία του περιβάλλοντος και την αρτιότερη και απρόσκοπτη εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων πολιτών».

Εξάλλου, όπως η ίδια τόνισε, δεδομένου ότι μέχρι σήμερα δεν έχει υπάρξει σχετική ενημέρωση, «υπάρχει ορατός πλέον ο κίνδυνος να προκληθούν δυσλειτουργίες και δυσχέρειες στην ομαλή εξυπηρέτηση των ενδιαφερομένων να λάβουν άδεια οδήγησης ή να επεκτείνουν αυτήν που ήδη κατέχουν».

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL