Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
18.2°C22.0°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
18 °C
14.7°C21.2°C
2 BF 57%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
16.0°C19.4°C
2 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
18.8°C21.5°C
1 BF 61%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.4°C
2 BF 63%
Π. Κουρουμπλής: Να επικρατήσει η λογική και να σταματήσει η απεργία της ΠΝΟ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Π. Κουρουμπλής: Να επικρατήσει η λογική και να σταματήσει η απεργία της ΠΝΟ

Την ανάγκη "να επικρατήσει η λογική" και να σταματήσει η απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας και μαζί "η ταλαιπωρία των πολιτών και των αγροτών στην Κρήτη", τόνισε ο υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΜΠΕ "Πρακτορείο 104,9 fm"

"Η απεργία πρέπει να κλείσει και να τελειώσει και η ταλαιπωρία των πολιτών και το πρόβλημα των αγροτών στην Κρήτη, διότι έπειτα από δύο χρόνια κακής περιόδου για τη γεωργία στην Κρήτη και στα άλλα νησιά, φέτος είναι μία καλή χρονιά", τόνισε ο υπουργός, επισημαίνοντας πως "υπάρχει ζήτηση των γεωργικών προϊόντων της Κρήτης, αυτή τη στιγμή, στην Ευρώπη και κάπου κινδυνεύουμε να χάσουμε και αγορές".

Ο κ. Κουρουμπλής σημείωσε πως "αυτή η απεργία δεν έχει νόημα να συνεχίζεται, εκτός αν υπηρετεί άλλες σκοπιμότητες" και εξήγησε: "αν διαβάσετε την ανακοίνωση της ΠΝΟ στις 29 Νοεμβρίου μιλάει για εξομοίωση της φορολογίας των ναυτικών με τους υπόλοιπους εργαζόμενους. Τα κατώτερα πληρώματα των ναυτικών έχουν ένα ειδικό καθεστώς φορολόγησης 10% και τα ανώτερα ένα 15% και ο φόβος ήταν ότι θα εξομοιωθεί, θα γίνει 45%. Από την πρώτη στιγμή τους διαβεβαίωσα ότι τέτοιο θέμα δεν υφίσταται. Απετράπη αυτό και περιορίστηκε η πρόταση (των θεσμών) σε 3%, δηλαδή το 10% να γίνει 13% και το 15% να γίνει 18%. Εμείς δηλώσαμε στην ΠΝΟ, στη χθεσινή συνάντηση, ότι ούτε αυτό η κυβέρνηση το δέχεται και επιχειρεί να το αποσύρει από το τραπέζι και να το αντικαταστήσει με άλλο ισοδύναμο μέτρο. Αυτό, όμως, θα πρέπει να κλείσει η αξιολόγηση. Σε ό,τι αφορά στο 3% δηλαδή, διότι η εξομοίωση έχει βγει τελείως από το τραπέζι".

Ο υπουργός αναφέρθηκε και στη λύση που βρέθηκε στο πρόβλημα των μαθητών που βρίσκονται "εγκλωβισμένοι" στην Κρήτη, επισημαίνοντας πως "με πρωτοβουλία του υπουργείου σε συνεργασία με το υπουργείο Μεταφορών και τον κ. Σπίρτζη και τον διοικητή της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας κ. Λιντζεράκο, ήρθαμε σε συνεννόηση και τρεις ελληνικές εταιρείες προσφέρθηκαν δωρεάν να μεταφέρουν σήμερα τους μαθητές στην Αθήνα".

Πηγή: ΑΜΠΕ

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL