Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Να ενταχθεί η βία κατά των ΑμεΑ στο αντιρατσιστικό

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους βουλευτές της Ν.Δ. προκειμένου να αναμορφωθεί το ισχύον αντιρατσιστικό θεσμικό πλαίσιο, περιλαμβάνοντας αναφορές στις διακρίσεις λόγω αναπηρίας...

Ανοιχτή επιστολή προς τον πρωθυπουργό και τους βουλευτές της Ν.Δ. προκειμένου να αναμορφωθεί το ισχύον αντιρατσιστικό θεσμικό πλαίσιο, περιλαμβάνοντας αναφορές στις διακρίσεις λόγω αναπηρίας και ηλικίας, απέστειλε η Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων με Αναπηρία.

Όπως αναφέρει στην επιστολή της η ΕΣΑμεΑ, η εγκληματική βία που δέχθηκαν τα άτομα με αναπηρία από τους ναζιστές είναι ιστορικά καταγεγραμμένη, προσθέτοντας ότι οι απόψεις που «οδήγησαν στα ναζιστικά εγκλήματα αναπαράγονται με την ίδια μορφή και κάτω από την ίδια λογική στη χώρα μας».

Μεταξύ άλλων, η Συνομοσπονδία υπογραμμίζει πως ήδη εκφράζονται «απόψεις 'υπέρ της στείρωσης -ακόμη και της ευθανασία - ατόμων με αναπηρία ή με βεβαρημένη κληρονομικότητα, ελαττωματικών πλασμάτων'», οι οποίες βρίσκονται σε επίσημη ιστοσελίδα για την Οικολογία και τον φυλετικό «ανθρωπισμό» της Χρυσής Αυγής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ένας χρόνος "αριστείας"

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής» δεν καλύπτει όλα όσα έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον πρώτο χρόνο της θητείας της. Αφορά την ατζέντα της τελευταίας ημέρας: την επιβεβαίωση του τεράστιου σκανδάλου της λίστας Πέτσα, όπου τεράστια ποσά δημοσίου χρήματος διοχετεύτηκαν για τη στήριξη ΜΜΕ φιλικών προς την κυβέρνηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις