Live τώρα    
12°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
9.6°C12.6°C
3 BF 77%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
12 °C
10.5°C13.2°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
12 °C
11.6°C12.6°C
2 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
14 °C
13.3°C14.9°C
2 BF 69%
ΛΑΡΙΣΑ
Αυξημένες νεφώσεις
11 °C
10.9°C11.3°C
4 BF 82%
Στο επίκεντρο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής η οικογένεια Ξηρού
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Στο επίκεντρο των ερευνών της Αντιτρομοκρατικής η οικογένεια Ξηρού

Καταθέσεις επί καταθέσεων δίνουν τις τελευταίες ώρες οι συγγενείς του Χριστόδουλου Ξηρού, με διαρροές από την Αντιτρομοκρατική σε ορισμένα ΜΜΕ να υποστηρίζουν πως ο Χριστόδουλος Ξηρός έχει φτάσει στην Αθήνα από την Κυριακή μαζί με έναν συγγενή του, ο οποίος τον μετέφερε με το αυτοκίνητό του, χωρίς να γνωρίζει όμως ποιοι ακριβώς ήταν οι περιοριστικοί όροι του Χ. Ξηρού. Σύμφωνα μάλιστα με τις ίδιες διαρροές, η Αντιτρομοκρατική εμφανίζεται σίγουρη ότι πρόκειται για μια προσχεδιασμένη απόδραση.

Χθες νωρίς το απόγευμα στη ΓΑΔΑ για κατάθεση βρέθηκε η σύζυγος του Σάββα Ξηρού, Αλίθια Ρομέρο Κορτές, η οποία βγαίνοντας εξέφρασε την αγωνία της για τον σύζυγό της, τον οποίο δεν την αφήνουν να επισκεφθεί στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύεται μετά τη διακοπή της ποινής του για λόγους υγείας, για να τον βοηθήσει. Κατά την έξοδό της δήλωσε πως δεν ξέρει τίποτα, καθώς μιλούν σπάνια και ελάχιστα με τον Χριστόδουλο Ξηρό, προσθέτοντας χαρακτηριστικά. "Στο σπίτι μου θα ερχόταν;" Νωρίτερα την ίδια ημέρα η Αλίθια Ρομέρο Κόρτες είχε πάει στον Κορυδαλλό για να ζητήσει άδεια επίσκεψης στο νοσοκομείο Λάρισας.

Μετά τη σύζυγο του Σάββα Ξηρού, στη ΓΑΔΑ έφτασαν μια από τις αδελφές του Χριστόδουλου Ξηρού και μια νεαρή γυναίκα που σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ είπε πως είχε διακόψει κάθε σχέση με τον Χρ. Ξηρό εδώ και τρεις μήνες. Πρόκειται προφανώς για τη γυναίκα που οι διαρροές της Αντιτρομοκρατικής σε ορισμένα ΜΜΕ "φωτογράφιζαν" ως τη γυναίκα που γνώρισε στην Ικαρία κατά τη διάρκεια άδειάς του.

Από τη Θεσσαλονίκη, προσπάθεια τρομοκράτησής τους από την ΕΛ.ΑΣ. καταγγέλλουν μέσω των δικηγόρων τους οι συγγενείς του Σάββα Ξηρού. Σύμφωνα με τη δικηγόρο τους Κ. Κάτσια καλούνται συνεχώς από την Αντιτρομοκρατική για πολύωρες συμπληρωματικές καταθέσεις, ενώ ακολουθούνται και σ' αυτήν την περίπτωση μη σύννομες διαδικασίες, καθώς δεν τους επιτρέπεται να επικοινωνήσουν με τους συνηγόρους τους. «Οι συγγενείς είναι σε κατάσταση ομηρείας, έχουν κατατρομοκρατηθεί» υποστηρίζει η Κ. Κάτσια και καταγγέλλει την ΕΛ.ΑΣ. για απαράδεκτη συμπεριφορά.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL