Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.2°C26.3°C
2 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
24 °C
22.3°C26.0°C
3 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.4°C24.8°C
2 BF 52%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
20.8°C21.6°C
2 BF 63%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
22.9°C24.0°C
2 BF 38%
Τι λένε οι γείτονες / Κάηκε ζωντανή σε μια παγωμένη πολυκατοικία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τι λένε οι γείτονες / Κάηκε ζωντανή σε μια παγωμένη πολυκατοικία

Την τελευταία της πνοή άφησε χτες τα ξημερώματα μία 80χρονη γυναίκα όταν το διαμέρισμά της στον Νέο Κόσμο τυλίχθηκε στις φλόγες, κατά πάσα πιθανότητα από ηλεκτρική θερμάστρα που χρησιμοποιούσε η άτυχη ηλικιωμένη, σύμφωνα με πηγές της Πυροσβεστικής. Στην πολυκατοικία στη διασταύρωση των οδών Μπακνανά και Ντοντουέλ 8, η οποία σύμφωνα με μαρτυρίες των ενοίκων στην «Αυγή» βρίσκεται τον τελευταίο χρόνο χωρίς πετρέλαιο, επενέβησαν 10 πυροσβέστες με τρία οχήματα, έπειτα από κλήση που έλαβαν στις 01:23 το πρωί. Έρευνα για τα ακριβή αίτια της πυρκαγιάς που κατέστρεψε το διαμέρισμα διενεργεί το Ανακριτικό της Πυροσβεστικής.

«Δεν υπάρχουν λεφτά ούτε για καθαρίστρια, πόσο μάλλον για πετρέλαιο. Μόνοι μας καθαρίζουμε την πολυκατοικία», μας είπε ο Τζοάν από τη Συρία ο οποίος διαμένει στον δεύτερο όροφο. Ο ίδιος ξύπνησε τα ξημερώματα λίγο μετά τη 1 από τους πυκνούς καπνούς και την αποπνικτική ατμόσφαιρα. «Όταν αντιλήφθηκα τι έγινε αμέσως κάλεσα την Πυροσβεστική, αλλά δυστυχώς ήταν αργά. Είναι κρίμα να φεύγουν έτσι άνθρωποι», προσθέτει και δηλώνει συντετριμμένος για τον χαμό της άτυχης γυναίκας.

«Με την κρίση κανείς δεν έχει χρήματα για πετρέλαιο, ούτε οι Έλληνες ούτε οι ξένοι. Ζεσταινόμαστε με κλιματιστικά και σόμπες και ζούμε με τον φόβο μην τύχει και σε εμάς», λέει από την πλευρά της η κ. Ελπίδα που δουλεύει ως οικιακή βοηθός σε διαμέρισμα του πρώτου ορόφου. Η ίδια προσέχει δύο ηλικιωμένους οι οποίοι ζουν σε «πολικές» θερμοκρασίες. «Είναι άνθρωποι 80 και 90 χρονών με φιάλες οξυγόνου. Πώς να αντέξουν με μία σομπίτσα που ανάβει για δύο ώρες;», αναρωτιέται.

Ρεπορτάζ: Μ. Γασπαράκης

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL