Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.1°C18.0°C
2 BF 52%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
11.8°C14.6°C
3 BF 54%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
11.0°C15.5°C
2 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.9°C17.1°C
2 BF 82%
ΛΑΡΙΣΑ
Αραιές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 76%
ΣΤΗ ΛΑΡΥΜΝΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ / Θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα σε εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

ΣΤΗ ΛΑΡΥΜΝΑ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ / Θανατηφόρο εργατικό δυστύχημα σε εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ

Νεκρός εν ώρα εργασίας έπεσε χτες το πρωί 41χρονος εργαζόμενος στο εργοστάσιο της ΛΑΡΚΟ στη Λάρυμνα Φθιώτιδας. Συγκεκριμένα, γύρω στις 11.00 το πρωί, κάτω από αδιευκρίνιστες μέχρι στιγμής συνθήκες, ο άτυχος εργαζόμενος και πατέρας τριών παιδιών, έπεσε από ύψος 20 μέτρων.

Σε ανακοίνωσή της, η ΓΣΕΕ εκφράζει «την οργή και τη θλίψη της» για το περιστατικό, ζητώντας παράλληλα την απόδοση ευθυνών. «Την ώρα που οι εργαζόμενοι δίνουν καθημερινά τη μάχη για το μεροκάματο, οι εγκληματικές ελλείψεις μέτρων ασφαλείας και οι ανύπαρκτοι μηχανισμοί ελέγχων από την Πολιτεία οδηγούν σε αυτά τα τραγικά αποτελέσματα», αναφέρει, προσθέτοντας ότι «δεν είναι δυνατόν να εγκαταλείπονται οι εργαζόμενοι στην τύχη τους επειδή η διοίκηση και η κυβέρνηση ενδιαφέρονται μόνο για την ιδιωτικοποίηση της ΛΑΡΚΟ».

Τα συλλυπητήριά τους στην οικογένεια του εργαζομένου εκφράζουν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Γ. Σταθάς, Β. Κυριακάκης και Β. Αποστόλου, ζητώντας να γίνει έρευνα από τις αρμόδιες υπηρεσίες (επιθεώρηση εργασίας και εισαγγελικές αρχές) ώστε να διαλευκανθούν οι αιτίες του θανατηφόρου εργατικού ατυχήματος και να αποδοθούν οι σχετικές ευθύνες.

Σε ανακοίνωσή του το ΚΚΕ "καταγγέλλει το νέο έγκλημα και καλεί τους εργαζόμενους σε ένταση της πάλης για τη λήψη ουσιαστικών μέτρων υγιεινής και ασφάλειας για να μη θρηνήσει η εργατική τάξη και άλλα θύματα".

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL