Live τώρα    
25°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
25 °C
23.8°C26.6°C
3 BF 36%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
20.2°C25.3°C
2 BF 35%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
20 °C
19.4°C22.1°C
3 BF 56%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.5°C24.7°C
5 BF 58%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.3°C23.9°C
1 BF 33%
Θεσσαλονίκη: Η πορεία για τον Αλ. Γρηγορόπουλο ενώθηκε με την κηδεία της 13χρονης μαθήτριας από τη Σερβία
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Θεσσαλονίκη: Η πορεία για τον Αλ. Γρηγορόπουλο ενώθηκε με την κηδεία της 13χρονης μαθήτριας από τη Σερβία

Το στερνό «αντίο» στην 13χρονη Σάρα είπαν σήμερα η οικογένεια της, φίλοι και φίλες, συμμαθητές της στο 12ο Γυμνάσιο Ξηροτήρης, αλλά και οι εκατοντάδες μαθητές που πραγματοποίησαν, το πρωί, πορεία στη μνήμη του αδικοχαμένου Αλέξη Γρηγορόπουλου. 

Τα παιδιά ξεκίνησαν από την Καμάρα την πορεία μνήμης για τον 16χρονο που έχασε τη ζωή του από σφαίρα ειδικού φρουρού και κατευθύνθηκαν προς τον Ι.Ν. Αγίου Νικολάου στην Ξηροκρήνη, όπου εκείνη την ώρα τελούνταν η εξόδιος ακολουθία για την μικρή Σάρα, θύμα της οικονομικής κρίσης και της ανέχειας. Οι μαθητές φώναζαν συνθήματα ενάντια στην κυβέρνηση κάνοντας σαφές ότι στη συνείδησή τους ηθικός αυτουργός για το θάνατο της Σάρας είναι η μνημονιακές πολιτικές που έχουν εξαθλιώσει μεγάλα στρώματα της κοινωνίας. «Δεν ήταν αμέλεια, δεν ήταν δολοφονία, η φτώχεια είναι η πιο μεγάλη βία» φώναζα τα παιδιά, ενώ κράτησαν και ενός λεπτού σιγή στη μνήμη της 13χρονης. Όλοι όσοι παραβρέθηκαν στην κηδεία σπάραξαν στην εικόνα της μάνας που δεν πιστεύει ότι έχασε τόσο άδικα το στερνοπούλι της, σπάραξαν για τον άγγελο που έφυγε μέσα στο κρύο διαμέρισμα της Ξηροκρήνης. Ελάχιστοι αντάλλαξαν μια κουβέντα μεταξύ τους, ένας πόνος βουβός εξαπλώνοντας σε όλη την εκκλησία, ενώ στη θέα του λευκού φέρετρου όλα τα μάτια δάκρυσαν. Βγαίνοντας το ναό το νεκροκρέβατο της 13χρονης για να ξεκινήσει το τελευταίο της ταξίδι προς την Σερβία, τον τόπο καταγωγής των γονιών της, πολλοί πέταξαν λουλούδια για να τη συνοδεύουν και ρύζι, όπως κάνουν στους γάμους. Η ταφή της θα γίνει στη γενέτειρα της μητέρας της, ενώ στα κάγκελα του γυμνασίου στο οποίο φοιτούσε το κορίτσι ένα πανό ανέγραφε «Κύριοι πολιτικοί τα δικά σας παιδιά κρυώνουν; Καλό ταξίδι Σάρα…». 

Στις 6 το απόγευμα πραγματοποιήθηκε μία ακόμη συγκέντρωση στη μνήμη του Αλέξη Γρηγορόπουλου, στην Καμάρα, στην οποία συμμετείχαν φορείς και πρωτοβάθμια σωματεία και ακολούθησε πορεία η οποία μέσα από κεντρικούς δρόμους κατέληξε πάλι στην Καμάρα. Όταν η πορεία έφθασε στην Αντιγονιδών, ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις είχαν αποκλείσει τη Δωδεκανήσου προκειμένου να μη μπορούν να κατευθυνθούν οι διαδηλωτές στα γραφεία της Χρυσής Αυγής. Και σ' αυτήν την πορεία που έγινε στη σκιά της τραγωδίας με το θάνατο της 13χρονης μαθήτριας, ακούστηκαν πολλά συνθήματα για την μικρή Σάρα.
 

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL