Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Η ΕΛ.ΑΣ καταγγέλλει τους μαθητές για επιθετική συμπεριφορά

Ανακοίνωση με την οποία προσπαθεί να δικαιολογήσει το όργιο βίας κατά ανήλικων μαθητών εξέδωσε η Αστυνομία υποστηρίζοντας ότι δέχτηκε σφοδρή επίθεση με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικών.

Ανακοίνωση με την οποία προσπαθεί να δικαιολογήσει το όργιο βίας κατά ανήλικων μαθητών εξέδωσε η Αστυνομία υποστηρίζοντας ότι δέχτηκε σφοδρή επίθεση με αποτέλεσμα τον τραυματισμό αστυνομικών.

Ολόκληρη η ανακοίνωση της Αστυνομίας έχει ως εξής:

"Σήμερα (6-12-2013) το μεσημέρι, ομάδες ατόμων, που συμμετείχαν σε πορεία στο κέντρο της Αθήνας, επιτέθηκαν απρόκλητα και με ιδιαίτερη σφοδρότητα κατά των αστυνομικών δυνάμεων, που είχαν διατεθεί για μέτρα τάξης στα Προπύλαια του Πανεπιστημίου Αθηνών.

Για τις επιθέσεις χρησιμοποίησαν τεμάχια από πλάκες, που είχαν προηγουμένως θραύσει - αποκολλήσει από το πλακόστρωτο καθώς επίσης πέτρες, νεράντζια, φωτοβολίδες και άλλα αντικείμενα. Από τις επιθέσεις τραυματίστηκαν (4) αστυνομικοί.

Οι αστυνομικές δυνάμεις απώθησαν τις ομάδες αυτές και τις απομόνωσαν μπροστά από το χώρο της Πρυτανείας.

Κατά την αποχώρηση τους απέρριψαν - εγκατέλειψαν στο χώρο των Προπυλαίων διάφορα αντικείμενα, όπως (4) μολότοφ, (20) αντισφυξιογόνες μάσκες, (50) στυλιάρια – κοντάρια (μερικά με σημαίες), (2) πυροσβεστήρες, (2) κράνη, γάντια, κουκούλες - σκούφους, θώρακα μοτοσικλετιστή κ.λ.π

Όλα τα αντικείμενα κατασχέθηκαν και μεταφέρθηκαν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις – ταυτοποιήσεις.

Κατά τη διάρκεια της πορείας προσήχθησαν (55) άτομα και συνελήφθησαν άλλα (10) για επιθέσεις κατά αστυνομικών, φθορές κ.α συναφή αδικήματα.

Προανάκριση διενεργείται από τη Διεύθυνση Ασφάλειας Αττικής".

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

«Ο Μητσοτάκης απογείωσε την οικονομία». Σοβαρά τώρα;

Τα στοιχεία του πρώτου τριμήνου του 2020 δείχνουν ύφεση 0,6%. Τα συστημικά ΜΜΕ εξαφάνισαν, φυσικά, την ύφεση. Και ο Σταϊκούρας δήλωσε αισιόδοξος για την υφεσιακή επίδραση του λοκντάουν. Μόνο που το πρώτο τρίμηνο του 2020 ελάχιστα έχουν να κάνουν με το λοκντάουν, που εφαρμόστηκε μόλις το τελευταίο δεκαήμερο του Μαρτίου.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις