Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Συνέδριο ΑΔΕΔΥ: Διπλασιάζει τις δυνάμεις της η Αυτόνομη παρέμβαση. Προβληματισμός σε ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ

(Photo Eurokinissi)

Σύμφωνα με τις ως τώρα εκτιμήσεις η ΠΑΣΚΕ αναμένεται να υποχωρήσει, χάνοντας περίπου εβδομήντα αντιπροσώπους σε σύγκριση με το προηγούμενο συνέδριο, ενώ απώλειες αναμένεται να καταγράψει και η ΔΑΚΕ. Αντίθετα η αριστερά στο σύνολο της αναμένεται να ενισχύσει την παρουσία της

Προβληματισμός επικρατεί στις συνδικαλιστικές παρατάξεις ΠΑΣΚΕ και ΔΑΚΕ για την απώλεια σημαντικού μέρους των δυνάμεων τους, όπως αυτή καταγράφεται στους αντιπροσώπους των ενώσεων των εργαζομένων του Δημοσίου, οι οποίοι μετέχουν στο συνέδριο της ΑΔΕΔΥ. Σύμφωνα με τις ως τώρα εκτιμήσεις η ΠΑΣΚΕ αναμένεται να υποχωρήσει, χάνοντας περίπου εβδομήντα αντιπροσώπους σε σύγκριση με το προηγούμενο συνέδριο, ενώ απώλειες αναμένεται να καταγράψει και η ΔΑΚΕ. Αντίθετα η αριστερά στο σύνολο της αναμένεται να ενισχύσει την παρουσία της με την Αυτόνομη παρέμβαση να διπλασιάζει τις δυνάμεις της, την ΑΝΤΑΡΣΥΑ να ενισχύεται και το ΚΚΕ να διατηρεί τους εκπροσώπους του.

Πέρα από τις κλασσικές συνδικαλιστικές διαμάχες, που καταγράφονται συνήθως σε αυτά τα συνέδρια, φέτος παρατηρείται έντονος προβληματισμός για την στάση που πρέπει να κρατήσει η ΑΔΕΔΥ, την επομένη του νέου κύματος διαθεσιμοτήτων και απολύσεων που προωθεί η κυβέρνηση και η Τρόικα. Υπενθυμίζεται ότι για το 2013 έχει συμφωνηθεί η αποχώρηση 4000 υπαλλήλων, ενώ άλλοι 11,000 αναμένεται να αποπεμφθούν το 2014. Το πρόγραμμα διαθεσιμοτήτων και απολύσεων, όμως αναμένεται να επεκταθεί και πέραν του 2014, για μια διετία τουλάχιστον.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά μετά από χρόνια δεν νομιμοποιήθηκε η συμμετοχή των εκπροσώπων της ΕΥΠ

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ρεζιλίκι και σιωπή

Αρχικά, ο Στ. Πέτσας, μιλώντας για την περιβόητη λίστα, είχε πει ότι τα κριτήρια χρηματοδότησης των ΜΜΕ ήταν διαφανή και αφορούσαν την αναγνωσιμότητα και τον αριθμό των εργαζομένων στο καθένα.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις