Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
20 °C
19.3°C20.4°C
2 BF 76%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αραιές νεφώσεις
15 °C
13.6°C15.6°C
1 BF 89%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
16.6°C18.8°C
2 BF 81%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Αραιές νεφώσεις
25 °C
24.8°C24.8°C
6 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
13 °C
12.9°C13.4°C
0 BF 100%
«Έπεσε η αυλαία» στη δίκη της Χρυσής Αυγής - Στις 7 Οκτωβρίου η απόφαση
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

«Έπεσε η αυλαία» στη δίκη της Χρυσής Αυγής - Στις 7 Οκτωβρίου η απόφαση

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η δίκη της Χρύσης Αυγής, καθώς ο συνήγορος υπεράσπισης του Ν.Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας ολοκλήρωσε την αγόρευσή του.

Η πρόεδρος του Α' Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Αθηνών ανακοίνωσε ότι η επόμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου θα πραγματοποιηθεί στις 7 Οκτωβρίου στις 11:00, όταν και θα γίνει γνωστή η απόφαση για τους 68 κατηγορούμενους, 5,5 χρόνια μετά την έναρξη της δίκης.

Παρούσα στο δικαστήριο ήταν σήμερα και η Μάγδα Φύσσα.

«Μετά από 5,5 βασανιστικά χρόνια δικαστικής διαδικασίας, κατά την οποία δεχθήκαμε έως και ύβρεις και απειλές από την πλευρά των κατηγορουμένων, εμείς, η οικογένεια του Παύλου Φύσσα αναμετρηθήκαμε κατά πρόσωπο με το τέρας του ναζισμού και σταθήκαμε όρθιοι. Η ώρα της απόφασης έφτασε» δήλωσε η οικογένεια του δολοφονημένου από τον Γιώργο Ρουπακιά, μουσικού.

7 Οκτωβρίου 2020 και ώρα 11.00. 7 μαρτυρικά χρόνια από τη δολοφονία του Παύλου, για εμάς η συνολική καταδίκη της ηγεσίας της εγκληματικής οργάνωσης ΧΑ είναι μονόδρομος.

Την ημέρα της απόφασης καλούμε όλο τον κόσμο που στάθηκε δίπλα μας στο δικαστήριο όλα αυτά τα χρόνια, αλλά και όλους όσους δεν μπόρεσαν μέχρι σήμερα να έρθουν, στις 7 Οκτώβρη να είναι έξω από την αίθουσα του Εφετείου» σημειώνει η οικογένεια του Παύλου Φύσσα.

https://twitter.com/GoldenDawnWatch/status/1301840419211411456?ref_src=twsrc^tfw

«Η ανακούφιση για το τέλος αυτής της μακράς και - για τα θύματα - βασανιστικής διαδικασίας δεν θα πρέπει να μας κάνει να ξεχάσουμε το τελευταίο καθήκον που έχουμε σ' αυτή τη δίκη» αναφέρει από την πλευρά του ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Θανάσης Καμπαγιάννης.

Και αυτό, όπως σημειώνει, «δεν είναι μόνο η προσμονή της ημέρας της απόφασης, ούτε μόνο η προετοιμασία για μια μαζική κινητοποίηση το πρωί της 7ης Οκτωβρίου, που θα πρέπει να είναι πραγματικά παλλαϊκή.

Πριν την απόφαση, προηγείται η διάσκεψη του δικαστηρίου. Οι τρεις δικαστές που καλούνται να αποφασίσουν θα διασκεφθούν τις επόμενες εβδομάδες, θα τοποθετηθούν, θα ψηφίσουν, θα κρίνουν».

«Το ίδιο χρονικό διάστημα, η κοινωνία θα πρέπει να κάνει τη δική της μεγάλη διάσκεψη. Έχουμε έναν μήνα για να συζητήσουμε συλλογικά, στη συνέλευση αλλά και στη δουλειά, στο γραφείο, στη λαϊκή, στο καφενείο, πώς κρίνουμε ότι πρέπει να τελειώσει αυτή η υπόθεση. Αξιοποιώντας τη δημοσιοποιημένη ακροαματική διαδικασία και τα πορίσματά της, είναι ευθύνη και καθήκον όλων μας, ατομικά και συλλογικά, να τοποθετηθούμε και να αξιολογήσουμε τι ακούστηκε και τι αποδείχτηκε.

Γιατί όσο βέβαιο είναι ότι οι δικαστές είναι αυτοί που τελικά θα αποφασίσουν, άλλο τόσο αδιαμφισβήτητο είναι ότι η απόφαση σ' αυτή την ιστορική δίκη θα κρίνει, όχι μόνο την απαίτηση των θυμάτων για δικαιοσύνη αλλά και τη φύση της πολιτείας στην οποία θα ζήσουμε τα επόμενα χρόνια.

Η δημοκρατία είναι διάδικος και τελικά διακύβευμα σε αυτή την υπόθεση. Και η φωνή αυτών που τη συγκροτούν και την υπερασπίζονται, τώρα είναι η ώρα να ακουστεί» καταλήγει ο Θ. Καμπαγιάννης.

https://www.facebook.com/plugins/post.php?href=https%3A%2F%2Fwww.facebook.com%2Fthanasis.kampagiannis%2Fposts%2F10221337989291978&width=500

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL