Live τώρα    
24°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
22.0°C24.8°C
3 BF 39%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αίθριος καιρός
22 °C
21.0°C24.2°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
18.8°C20.5°C
4 BF 63%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
19.3°C19.8°C
5 BF 60%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
23 °C
22.9°C24.0°C
3 BF 33%
Αγωνία από τους ειδικούς για το δεύτερο κύμα πανδημίας (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αγωνία από τους ειδικούς για το δεύτερο κύμα πανδημίας (Video)

Η Ελλάδα μπορεί να βρεθεί αντιμέτωπη με μια απότομη αύξηση μολύνσεων από τον κορωνοϊό μέσα στις επόμενες εβδομάδες, προειδοποιούν οι επιστήμονες.

Το κύμα που αναμενόταν το φθινόπωρο ενδεχομένως να το έχουμε σε μερικές εβδομάδες, αν δε βάλουμε «φράγματα» στη διασπορά του κορωνοϊού, η αύξηση των κρουσμάτων τον Αύγουστο θα είναι γεωμετρική  είπε στο mega o πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ) Αθανάσιος Εξαδάκτυλος.

Τα “φράγματα” για την αναχαίτιση του ιού είναι οι μάσκε , οι αποστάσεις ( η αποφυγή μεγάλων συγκεντρώσεων) και η υγιεινή των χεριών, υπενθύμισε ο ίδιος.

Οι τουρίστες θα πρέπει να παραδειγματίζονται από τη συμπεριφορά μας στην τήρηση των μέτρων προστασίας, προέτρεψε.

Ανίχνευση του ιού στα λύματα

Σύμφωνα με τις μετρήσεις της ομάδας του ΑΠΘ, έπειτα από περίπου τρεις εβδομάδες εντός του Μαΐου 2020 μη ανιχνεύσιμης παρουσίας του ιού στα λύματα, η συγκέντρωση του ιού είναι και πάλι ανιχνεύσιμη από αρχές Ιουνίου 2020 και έπειτα.

Το ΑΠΘ θα συνεχίσει μαζί με την ΕΥΑΘ να παρακολουθεί συστηματικά την παρουσία του γονιδιώματος του ιού στα λύματα ως δείκτη του επιπέδου διασποράς του ιού στον πληθυσμό με στόχο την έγκαιρη -εντός 24 ωρών- επιστημονική ενημέρωση και υποστήριξη της Ελληνικής Πολιτείας στη λήψη κρίσιμων αποφάσεων για την αντιμετώπιση της πανδημίας με στόχο να προλάβουμε πιθανή έξαρση του ιού πριν υπάρξει αύξηση κρουσμάτων στα νοσοκομεία», δήλωσε ο πρύτανης του ΑΠΘ, καθ. Νίκος Παπαϊωάννου.

Έχουν αυξηθεί αρκετά τα ασυμπτωματικά κρούσματα, επισήμανε από την πλευρά του ο Πρύτανης ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου συνιστώντας  την προσοχή των πολιτών.

Οι καθηγητές προτρέπουν τους πολίτες να είναι προσεκτικοί με την τήρηση των μέτρων προστασίας ώστε να μην πιεστεί το Εθνικό σύστημα υγείας.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL