Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.2°C21.2°C
3 BF 71%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ασθενής ομίχλη
17 °C
13.6°C19.4°C
2 BF 78%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
17.7°C19.4°C
3 BF 67%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
25 °C
22.7°C24.8°C
6 BF 33%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
16.8°C18.5°C
0 BF 82%
Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του «Μεγάλου Περιπάτου»
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Προσφυγή στο ΣτΕ κατά του «Μεγάλου Περιπάτου»

Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγε δημότης της Αθήνας ζητώντας να ακυρωθεί ως αντισυνταγματική και αντίθετη στην Ευρωπαϊκή και Ελληνική νομοθεσία η Κοινή Υπουργική Απόφαση για τον «Μεγάλο Περίπατος» η οποία ισχύει για 3 μήνες με πρόβλεψη παράτασης για άλλους 3 μήνες.

Η εν λόγω υπουργική απόφαση αναφέρει ότι «για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας που συνίστανται στη μείωση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, επιβάλλεται ως μέτρο πρόληψης και για το απολύτως αναγκαίο χρονικό διάστημα, ο προσωρινός περιορισμός της κυκλοφορίας οχημάτων στην περιοχή του κέντρου της Αθήνας».

Ειδικότερα, ο δικηγόρος του προσφεύγοντα στο ΣτΕ, υποστηρίζει, μεταξύ των άλλων, ότι για την έκδοση της επίμαχης ΚΥΑ δεν υπάρχει νομοθετική εξουσιοδότηση, αλλά και η σχετική μελέτη του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου δεν έχει ολοκληρωθεί και ότι είναι αντίθετη στο άρθρο 4 του Συντάγματος περί ισότητας, καθώς από τα απαγορευτικά μέτρα εξαιρούνται μέλη της Κυβέρνησης, βουλευτές, κ.λπ.

Πηγή: ΑΜΠΕ

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL