Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
14.5°C18.7°C
2 BF 61%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
12.4°C18.0°C
1 BF 66%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
13.7°C16.0°C
2 BF 65%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
14.3°C18.0°C
0 BF 57%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
16 °C
15.7°C15.7°C
1 BF 69%
Διαμαρτυρία στην Κρήτη: Κλείσιμο εστιατορίων – καφέ την Πέμπτη (Video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Διαμαρτυρία στην Κρήτη: Κλείσιμο εστιατορίων – καφέ την Πέμπτη (Video)

Σε συμβολικό κλείσιμο των εστιατορίων και των καφέ την Πέμπτη για όλο το 24ωρο προχωρούν οι επιχειρηματίες του κλάδου της εστίασης στο Ηράκλειο Κρήτης ως απάντηση στα πρόστιμα και το «λουκέτο» που επιβλήθηκαν χθες σε τρεις επιχειρήσεις. Η συμβολική αυτή κίνηση θα πραγματοποιηθεί σε ολόκληρο το νομό.https://www.youtube.com/embed/taimXjRMLhw

Οι καταστηματάρχες τονίζουν ότι την ώρα που δίνουν έναν καθημερινό αγώνα για να κρατήσουν τα μαγαζιά τους ανοιχτά, να διατηρήσουν το προσωπικό τους και να ορθοποδήσουν, η κυβέρνηση τους ζητά να κάνουν τους αστυνομικούς στα μαγαζιά τους απέναντι στους πελάτες τους, κάτι το οποίο δεν μπορεί να συμβεί, όπως λένε.

Αυτή είναι μια πρώτη κίνηση στην οποία θα προχωρήσουν την Πέμπτη, μία μόλις ημέρα μετά το επίσημο άνοιγμα της τουριστικής σεζόν στην Κρήτη. Επιπλέον ζητούν να ισχύσει κι εδώ η μείωση των δύο τετραγωνικών μέτρων ανά πελάτη στο ένα.

Παράλληλα οι επιχειρηματίες δηλώνουν προβληματισμένοι για το μέλλον των καταστημάτων τους, καθώς όπως αναφέρουν τα μέτρα που έχουν θεσπιστεί καθιστούν τις επιχειρήσεις τους μη βιώσιμες.

Σύμφωνα με την πρόεδρο του συνδέσμου επισιτισμού και διασκέδασης νομού Ηρακλείου, Μαρία Αντωνακάκη, «με αφορμή και την έναρξη των διεθνών πτήσεων στο αεροδρόμιο Ηρακλείου, πρέπει να δείξουμε στην κυβέρνηση πως δεν γίνεται να συνεχίσουν να λειτουργούν τα μαγαζιά μας κάτω από αυτές τις συνθήκες».

Ήδη η οικονομική ζημιά που έχουν υποστεί οι επιχειρηματίες από την καραντίνα είναι τεράστια, ενώ σύμφωνα με την κα. Αντωνακάκη αν και οι επιχειρηματίες συμφωνούν με την τήρηση των κανόνων υγιεινής, υπάρχει τρομοκρατία και αναστάτωση» αναφορικά με την σφράγιση επιχειρήσεων.

Η ανακοίνωση του Συνδέσμου Επαγγελματιών Επισιτισμού και Τουρισμού Ηρακλείου:

«Ο κλάδος μας καλείται να διαχειριστεί μία πρωτόγνωρη κατάσταση λόγω της πανδημίας που έχει επιφέρει τεράστιο πλήγμα στις επιχειρήσεις όλων μας. Δυστυχώς σε αυτή μας την προσπάθεια να σταθούμε όρθιοι και να αντιμετωπίσουμε τα νέα δεδομένα, ένα βασικό μας αίτημα ώστε να μπορέσουμε να λειτουργήσουμε τα καταστήματά μας είναι τροπολογία του νόμου που επιβάλλει δύο τετραγωνικά μέτρα για κάθε ένα άτομο. Με αυτό το μέτρο η επισκεψιμότητα στα καταστήματά μας μειώνεται κοντά στο 70% ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση αδιαφορεί στο εύλογο αίτημά μας, (την ώρα που στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες ισχύει 1 τετραγωνικό μέτρο για κάθε ένα άτομο) μας ζητάει να κρατήσουμε τις θέσεις εργασίας και την ίδια στιγμή δημιουργεί κλίμα τρομοκρατίας με κλιμάκια που ελέγχουν τα καταστήματά μας με το φόβο συνεχώς ότι μπορεί να έχουμε βαριά πρόστιμα έως και κλείσιμο των καταστημάτων.

Στο συμβούλιο του συνδέσμου μας αποφασίστηκε όλα τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης να παραμείνουν κλειστά την Πέμπτη 2 Ιουλίου από τις έξι το πρωί και για 24 ώρες σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Καλούμε όλους του συναδέλφους να συμπαρασταθούν και να ενισχύσουν την προσπάθεια αυτή χωρίς εξαιρέσεις. Όσοι δεν συμμετάσχουν σε αυτή την προσπάθεια θα κατηγορηθούν για αντιδεοντολογική συμπεριφορά ως προς τους συναδέλφους. Μας αφορά όλους άμεσα».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL