Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

Την άμεση ανάγκη επιπλέον ενίσχυσης των ξεναγών φέρνει στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ

Φωτογραφία αρχείου

«Με το κλείσιμο των συνόρων και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα, οι ξεναγοί έμειναν άνεργοι», υπογραμμίζουν οι 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ σε αναφορικά με την πανδημία, προσθέτοντας ότι «η αποζημίωση ειδικού σκοπού, την οποία οι ξεναγοί δεν έχουν ακόμα εισπράξει, δεν επαρκεί»

Ερώτηση σχετικά με την άμεση ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης του πληττόμενου, από την οικονομική κρίση του κορωνοϊού, κλάδου των ξεναγών, κατέθεσαν 42 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, με πρωτοβουλία του Γκιόλα Γιάννη και την τομεάρχη Τουρισμού του ΣΥΡΙΖΑ, Κατερίνα Νοτοπούλου.

Οι βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης τονίζουν πως η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ξεναγών, με το από 31.05.2020 Δελτίο Τύπου της, απηύθυνε έκκληση προς τα αρμόδια Υπουργεία να μεριμνήσουν για την επιβίωση του κλάδου τους ο οποίος έχει δεχθεί βαθύτατο πλήγμα από την υγειονομική κρίση του Covid -19 και τη συνακόλουθη απαγόρευση των ταξιδιών σε παγκόσμιο επίπεδο.

«Με το κλείσιμο των συνόρων και την απαγόρευση εισόδου στη χώρα, οι ξεναγοί έμειναν άνεργοι, υπογραμμίζουν» οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και συμπληρώνουν πως «η προβλεφθείσα, από την Πολιτεία, αποζημίωση ειδικού σκοπού, την οποία οι ξεναγοί δεν έχουν ακόμα εισπράξει, σε καμία περίπτωση δεν επαρκεί για την κάλυψη των αναγκών της διαβίωσής τους. Η χρονική περίοδος την οποία διανύουμε είναι η μόνη πρόσφορη του έτους για την αναζωογόνηση του κλάδου, πλην όμως το ανωτέρω, τη συγκεκριμένη χρονιά, παραμένει εξαιρετικά αβέβαιο».

Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς, Εργασίας, Οικονομικών και Τουρισμού:

«- Τι προτίθεστε να πράξετε ώστε να υπάρξει πλήρης κάλυψη των ασφαλιστικών εισφορών των ξεναγών, καθώς και των υπολοίπων εργαζομένων στους τομείς του τουρισμού, εστίασης και μεταφορές για όσο χρονικό διάστημα εξακολουθούν να υφίστανται οι δυσμενείς συνέπειες της πανδημιας στο χώρο της οικονομίας και εργασίας;

- Η εφαρμογή του νέου μηχανισμού "ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ" που ξεκίνησε από την 1η Ιουνίου θα καλύπτει το σύνολο των εργαζομένων και θα περιλαμβάνει και τους ξεναγούς;

- Eάν όχι, τι προτίθεστε να πράξετε για τους εργαζόμενους στους κλαδους αυτούς και πιο ειδικά για τον κλάδο των ξεναγών;

- Προτίθεστε να προβείτε σε χρονική και ποσοστική επέκταση της ειδικής αποζημίωσης υπέρ του κλάδου των ξεναγών;»

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Ένας χρόνος "αριστείας"

Το σημερινό πρωτοσέλιδο της «Αυγής» δεν καλύπτει όλα όσα έκανε η κυβέρνηση Μητσοτάκη στον πρώτο χρόνο της θητείας της. Αφορά την ατζέντα της τελευταίας ημέρας: την επιβεβαίωση του τεράστιου σκανδάλου της λίστας Πέτσα, όπου τεράστια ποσά δημοσίου χρήματος διοχετεύτηκαν για τη στήριξη ΜΜΕ φιλικών προς την κυβέρνηση.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις