Ακολουθήστε την «ΑΥΓΗ»
Ο επιλεγμένος κατάλογος δεν υπάρχει πλέον.

«Άδειασμα» Αγγελή από την Εισαγγελία Διαφθοράς: «Παρανόμως τηρούμενο αρχείο εγγράφων»

EUROKINISSI

Σύμφωνα με την Εισαγγελία Διαφθοράς ένα εκ των εγγράφων που κατέθεσε ο κ. Αγγελής είναι άσχετο με την ερευνώμενη από τη Βουλή υπόθεση, ενώ ένα ακόμα έχει ήδη αποσταλεί στην Βουλή από την εισαγγελία

Για «παρανόμως τηρούμενο αρχείο», κάνει λόγο Εισαγγελία Διαφθοράς αναφορικά με τα έγγραφα που κατέθεσε ο αντεισαγγελέας Ιωάννης Αγγελής εγγράφων στην Προανακριτή Επιτροπή της Βουλής για τον Δ.Παπαγγελόπουλο.

Σύμφωνα με την Εισαγγελία Διαφθοράς ένα εκ των εγγράφων που κατέθεσε ο κ. Αγγελής είναι άσχετο με την ερευνώμενη από τη Βουλή υπόθεση, ενώ ένα ακόμα έχει ήδη αποσταλεί στην Βουλή από την εισαγγελία.

Οι εισαγγελείς κατά της διαφθοράς αναφερόμενοι στα απόρρητα έγγραφα του FBI σε ειρωνικό τόνο, σχολιάζουν «αναµένουµε τη συνέχεια νέων συγκλονιστικών αποκαλύψεων, προερχοµένων από ένα παρανόµως τηρούµενο αρχείο εγγράφων».

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

«Με αφορμή την πρόσφατη κατάθεση στην Προανακριτική Επιτροπή της Βουλής από τον τέως Επόπτη μας κ. Αγγελή, εγγράφων της Υπηρεσίας μας που κατέχει και τηρεί σε αρχείο ως μη όφειλε, πρέπει να επισημάνουμε για την προστασία του κύρους της Υπηρεσίας μας και του θεσμού της Δικαιοσύνης, ότι δύο εξ αυτών και πιο συγκεκριμένα: α) το με αριθμ Φ 09222/5039 και β) το με αριθμ. Φ09222/5039 έγγραφα αποτελούν επίσημες μεταφράσεις του Υπουργείου Εξωτερικών εγγράφων της δικογραφίας, που δεν προέρχονται από τις αμερικανικές αρχές, το τρίτο έγγραφο, δεν αφορά στην υπόθεση Νovartis, αλλά σε άλλη, άσχετη, και το τέταρτο είναι εκ των επιτρεπτής χρήσης εγγράφων και έχει ήδη αποσταλεί από εμάς στην Βουλή των Ελλήνων.

Σε ότι αφορά στα λοιπά κατατεθέντα έγγραφα που φέρουν ένδειξη απαγόρευσης χρήσης τους από τις αμερικανικές αρχές, η υπηρεσία μας δεν έχει να κάνει κανένα απολύτως σχόλιο, ως έχει υπηρεσιακή υποχρέωση αλλά και σε ένδειξη της απαιτούμενης σοβαρότητος. Αναμένουμε τη συνέχεια "νέων συγκλονιστικών αποκαλύψεων", προερχομένων από ένα παρανόμως τηρούμενο αρχείο εγγράφων».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

Δείτε όλα τα σχόλια

Κύριο άρθρο

Με τη λίστα Πέτσα παρά πόδα

Δεν είναι καλά τα πράγματα για την κυβέρνηση Μητσοτάκη. Οι προγνώσεις για την πορεία της οικονομίας και την ανεργία θυμίζουν τις χειρότερες ημέρες των χειρότερων Μνημονίων. Και αυτό είναι κάτι που θα φανεί από το φθινόπωρο, καθώς ο τουρισμός καταρρέει και τα μέτρα για τη στήριξη της οικονομίας έχουν αποτύχει ολοκληρωτικά.

Δειτε ολοκληρο το αρθρο
Όλες οι Ειδήσεις