Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.0°C20.1°C
1 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.9°C17.0°C
2 BF 52%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
14.9°C17.6°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
19 °C
18.3°C19.8°C
0 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
15 °C
14.9°C18.0°C
0 BF 58%
Κραυγή αγωνίας από τους ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Κραυγή αγωνίας από τους ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων

Η σχετική ανακοίνωση

Με το παρόν θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ένα θέμα που αφορά τους ιδιοκτήτες σχολικών κυλικείων ανά την Ελληνική επικράτεια και τις οικογένειες τους, δηλ. περίπου τριάντα με σαράντα χιλιάδες κόσμο.

Από τη μέρα που εμφανίστηκε ο Covid 19 και μετά, τα σχολεία έκλεισαν με φυσικό επακόλουθο το αντίστοιχο κλείσιμο και των κυλικείων μας. Έτσι λοιπόν από την 11η Μαρτίου 2020 είμαστε χωρίς δουλειά, άρα και χωρίς έσοδα

Σήμερα βρισκόμαστε στην εξής τραγελαφική κατάσταση, μετά την ανακοίνωση της υπουργού Κας Κεραμέως για το σταδιακό άνοιγμα των σχολείων, τα σχολικά κυλικεία που εξαρτώνται από τα ανοιχτά σχολεία να παραμένουν κλειστά

Να επισημάνουμε επίσης ότι από τον Δεκέμβριο του 2019 όπου ήταν σε έξαρση η γρίπη Η1Ν1 μέχρι και τα μέσα του Φεβρουαρίου του 2020, τα σχολικά κυλικεία υπολειτούργησαν καθώς υπήρξε αποχή πάνω του 60% των μαθητών

Να σας ενημερώσουμε εν τάχει ότι τα εν λόγω κυλικεία για να πάρουν άδεια λειτουργίας θα πρέπει ο ιδιοκτήτης και όποιος εργάζεται μέσα σε αυτά να έχει από τον ΕΦΕΤ πιστοποιητικό επιμόρφωσης υγιεινής & ασφάλειας τροφίμων, όπως απαιτείται και για κάθε άλλη δραστηριότητα που χαρακτηρίζεται υγειονομικού ενδιαφέροντος, καθώς και ότι υπαγόμαστε σε ενδελεχή έλεγχο από τις υγειονομικές υπηρεσίες.

Να αναρωτηθούμε λοιπόν όλοι μας αν οι τυχόν παραγγελίες μέσω delivery από κοντινά μαγαζιά αποτελούν υγιεινότερη διατροφική λύση για τα παιδιά μας. Με πια λογική λοιπόν ανοίγει η εστίαση, αλλά απαγορεύεται η σχολική εστίαση από το εκάστοτε αρμόδιο και υπεύθυνο υγειονομικός κυλικείο.

Έτσι λοιπόν ερχόμαστε στο σήμερα με ΑΝΟΙΧΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ & ΚΛΕΙΣΤΑ ΚΥΛΙΚΕΙΑ και με ένα πλήθος αιτημάτων που ζητούν αν μη τι άλλο διευκρίνιση:

1) Οικονομική ενίσχυση , με την μορφή επιδόματος, ως την λήξη της αναστολής λειτουργίας μας.

2) Πάγωμα πληρωμών του ασφαλιστικού μας φορέα (Ε.Φ.Κ.Α.) έως την επαναλειτουργία των επιχειρήσεων μας, με την ασφαλιστική μας ικανότητα σε ισχύ και άτοκο διακανονισμό, μετά την επαναλειτουργία μας.

3) Φορολογική ελάφρυνση , όπως φόρο επιτηδεύματος και άλλες παραμέτρους τις οποίες αδυνατούμε να καλύψουμε το τρέχον φορολογικό έτος.

4) Απαλλαγή από την δεύτερη δόση ενοικίου, στις σχολικές επιτροπές.

5) Ελεύθερη χρήση του ρεύματος των κυλικείων, μιας και όταν κλείσαμε, τα ψυγεία και οι καταψύκτες μας, ήταν γεμάτες εμπόρευμα, το οποίο προσπαθούμε να διασώσουμε.

6) Αποζημίωση για το εμπόρευμα που έληξε ή καταστράφηκε , το χρονικό διάστημα αναστολής λειτουργίας μας, βάση των τιμολογίων μας.

7) Πάγωμα-Αναστολή των πλειοδοτικών διαγωνισμών των κυλικείων, για ένα ακόμη σχολικό έτος, με σκοπό όσοι θέλουν, να προσπαθήσουν να ισοσταθμίσουν την ζημιά που υπέστησαν, με τον προσεχή τζίρο.

8) Δικαίωμα λήξης της σύμβασης, όσοι το επιθυμούν, νωρίτερα του προβλεπόμενου χρόνου.

9) Τέλος ζητούμε την μείωση των μισθωμάτων ανάλογα προς τα ύψος αυτών, στις συμβάσεις, από τη νέα σχολική χρονιά.

Παρακαλούμε να λάβετε σοβαρά υπ’ όψην σας τα προαναφερθέντα. Είμαστε οι πρώτες επιχειρήσεις στην Ελλάδα που έκλεισαν και βάση των δεδομένων οι τελευταίες που θα ανοίξουν. Είμαστε αρκετές οικογένειες μονογονεϊκές. Είμαστε αρκετοί σε ευπαθείς ομάδες υγείας. Αρκετοί από εμάς, δεν πήραν ούτε καν το Ειδικό βοήθημα των 800,00 €. ΜΕΙΝΑΜΕ ΣΠΙΤΙ και συνεχίζουμε να ΜΕΝΟΥΜΕ όσο κανένας άλλος!

Σας ζητάμε να μας δώσετε βήμα να ακουστούν και τα δικά μας δίκαια αιτήματα.

Ομάδα ιδιοκτητών σχολικών κυλικείων

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL