Live τώρα    
23°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
23 °C
21.7°C24.6°C
2 BF 54%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
18.0°C24.3°C
2 BF 53%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.9°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
21 °C
19.9°C20.8°C
3 BF 56%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
24 °C
23.4°C23.9°C
2 BF 35%
Τίμησαν τους ήρωες της Μάχης της Κρήτης
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Τίμησαν τους ήρωες της Μάχης της Κρήτης

Η Περιφέρεια Κρήτης τιμά τους ήρωες της ιστορικής Μάχης της Κρήτης που αντιστάθηκαν, θυσιάστηκαν για την πατρίδα, για αξίες και ιδανικά και που τα μηνύματα τους είναι διαχρονικά, δήλωσε ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, συμμετέχοντας στις εκδηλώσεις τιμής και μνήμης για την 79η επέτειο που διοργάνωσε σήμερα ο δήμος Αρχανών -Αστερουσίων στο μνημείο στον κόμβο Πατσίδων, όπου είναι το σημείο απαγωγής του Γερμανού στρατηγού Κράιπε.

Ο κ. Αρναουτάκης παραβρέθηκε στην επιμνημόσυνη δέηση και κατέθεσε στεφάνι, όπως και ο δήμαρχος Αρχανών-Αστερουσίων Μανόλης Κοκοσάλης, τιμώντας την ιστορική επέτειο παρουσία του κλήρου και λιγοστών θεσμικών εκπροσώπων, λόγω των μέτρων πρόληψης από την πανδημία του κορωνοϊού.

Συγκεκριμένα για την ιστορική επέτειο ο περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης δήλωσε:

«Η Μάχη της Κρήτης αποτελεί μια από τις φωτεινότερες στιγμές της νεότερης ελληνικής ιστορίας, είναι ορόσημο για τον τόπο μας και βαθιά χαραγμένη στη συλλογική μνήμη όλων των Κρητικών.

Η φετινή επέτειος για τη συμπλήρωση των 79 χρόνων από τον Μάιο του 1941 είναι ιδιαίτερη. Μας υπενθυμίζει πως σε μια περίοδο κρίσης, καθώς η πανδημία επιφέρει σημαντικές συνέπειες στην οικονομία και την κοινωνία, η ενότητα, η ομοψυχία, η συνεργασία, ο αγώνας για το κοινό καλό, αποτελούν απαραίτητες προϋποθέσεις για την πρόοδο και την κοινωνική συνοχή.

Η Περιφέρεια Κρήτης τιμά όλους τους αγωνιστές, Έλληνες και συμμάχους, που συμμετείχαν σε έναν αγώνα τιτάνιο, απέναντι στο ναζισμό. Τους ήρωες που έβαψαν με το αίμα τους τα χώματα της Κρήτης για να γραφτεί στην παγκόσμια ιστορία ένα ξεχωριστό κεφάλαιο. Τους Κρητικούς που δεν δείλιασαν, που δεν φοβήθηκαν το θάνατο, που αποφάσισαν να δώσουν τη ζωή τους για την πατρίδα που τους γέννησε, τα παλικάρια που κάλυπταν τον θόρυβο των στρατιωτικών αεροπλάνων με τον εθνικό μας ύμνο.

Ο αγώνας αυτός δόθηκε για το σεβασμό στην έννοια της ζωής και της ελευθερίας. Σε κάθε γωνιά του νησιού μας, σε πόλεις και χωριά οι υπερασπιστές της Κρήτης, ξεπέρασαν τον εαυτό τους, έσπασαν τα στενά όρια του χώρου και του χρόνου. Αντιστάθηκαν, πάλεψαν, θυσιάστηκαν ανοίγοντας το δρόμο για την οριστική ήττα κάθε μορφής ολοκληρωτισμού».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL