Live τώρα    
19°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
19 °C
17.3°C19.6°C
3 BF 57%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
12.4°C16.2°C
4 BF 74%
ΠΑΤΡΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
15.0°C17.1°C
4 BF 73%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
16 °C
16.1°C17.7°C
3 BF 71%
ΛΑΡΙΣΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.0°C18.0°C
3 BF 61%
Από τα χειροκροτήματα στα "χαστούκια" οι νοσηλευτές (video)
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Από τα χειροκροτήματα στα "χαστούκια" οι νοσηλευτές (video)

Σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση της κυβέρνησης να εκδώσει Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τη σύσταση δύο κλάδων Νοσηλευτικού Προσωπικού. Με την οποία διαχωρίζει σε δύο ταχύτητες τους νοσηλευτές, όπου ο ένας κλάδος θα περιλαμβάνει τους ΠΕ και ΤΕ Νοσηλευτές και ο δεύτερος κλάδος τους ΔΕ βοηθούς Νοσηλευτές.https://www.youtube.com/embed/e5YYoIUGdpw

“Είμαστε συνεργάτες, είμαστε συνάδελφοι, είμαστε μαζί στον ίδιο αγώνα, μαζί θα τρέξουμε στα ΤΕΠ (επείγοντα)”, τονίζει στο OPEN η νοσηλέυτρια Έλλη Μανωλοπούλου.

“Σίγουρα δεν έχουμε το ίδιο πτυχίο και γι αυτό δεν πληρωνόμαστε το ίδιο. Η πολιτεία θα πρέπει να μας πει ένα μπράβο, όχι να μας πάρουν τον τίτλο”.

Παράλληλα η νοσηλέυτρια σγμείωσε ότι η ΠNΠ έρχεται χωρίς διαβούλευση, έίναι άδικο πρόσθεσε, “αξίζουμε διάλογο”.

Ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ: Στήριξη της κινητοποίησης της ΠΟΕΔΗΝ

Το Υπουργείο Υγείας προωθεί διάταξη, με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου, σύστασης δύο κλάδων Νοσηλευτικού Προσωπικού. Ο ένας κλάδος θα περιλαμβάνει τους ΠΕ και ΤΕ Νοσηλευτές και ο δεύτερος κλάδος τους ΔΕ βοηθούς Νοσηλευτές.

Η ΠΟΕΔΗΝ δεν επιδιώκει να καταργήσει τις εκπαιδευτικές βαθμίδες στο Νοσηλευτικό Προσωπικό. Πρέπει, όμως, η Κυβέρνηση να αναγνωρίσει έμπρακτα με τη σύσταση ενιαίου κλάδου, την τεράστια προσπάθεια που γίνεται από το λιγοστό Νοσηλευτικό προσωπικό, σε συνθήκες εργασιακής εξουθένωσης, και με αλλότρια καθήκοντα, να προσφέρουν ποιοτικές υπηρεσίες υγείας.

Η ψήφιση των ξεχωριστών κλάδων θα διαταράξει τη λειτουργία των Νοσοκομείων, εμφανίζοντας έντονα προβλήματα στις σχέσεις μεταξύ των συναδέλφων Νοσηλευτών και βοηθών Νοσηλευτών.

Η Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ. στηρίζει την Πανελλαδική Στάση Εργασίας που κήρυξε η ΠΟΕΔΗΝ για όλο το Προσωπικό την Πέμπτη, 21 Μαΐου 2020, από τις 11:00 έως 15:00 και συγκέντρωση στο Υπουργείο Υγείας για την ΑΤΤΙΚΗ, ώρα 12:00.

Σύσταση Ενιαίου κλάδου Νοσηλευτικού προσωπικού με διακριτά καθήκοντα που θα περιγράφονται σε Υπουργικές Αποφάσεις.

Από την Εκτελεστική Επιτροπή της Α.Δ.Ε.Δ.Υ.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL