Live τώρα    
20°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Σποραδικές νεφώσεις
20 °C
18.6°C21.2°C
3 BF 46%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
18.5°C22.0°C
2 BF 36%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
18 °C
18.2°C20.5°C
3 BF 59%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.2°C
5 BF 44%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
20.1°C20.1°C
2 BF 47%
Δυναμική συγκέντρωση των εργαζόμενων στον Τουρισμό σην Κρήτη
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Δυναμική συγκέντρωση των εργαζόμενων στον Τουρισμό σην Κρήτη

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Εργατικό Κέντρο Ηρακλείου Κρήτης πραγματοποίησαν οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, οι οποίοι, σύμφωνα με την Συλλογική Σύμβαση Εργασίας, θα πρέπει να επαναπροσληφθούν στις 25 Μαΐου, με τη σύμφωνη γνώμη των εργοδοτών και να τεθούν στο καθεστώς προστασίας του κράτους, λόγω των επιπτώσεων της πανδημίας.

«Δυστυχώς η κυβέρνηση, βαδίζοντας χωρίς σχέδιο για τον τουρισμό, δεν έχει κατορθώσει να δώσει λύση στα προβλήματα των εργαζομένων, οδηγώντας τους σε πραγματικό αδιέξοδο, καθώς δεν εργάζονται εδώ και μήνες», δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Βαρδάκης που βρέθηκε στο πλευρό των εργαζομένων, στις κινητοποιήσεις που ξεκίνησαν σήμερα.

«Παρά τις επανειλημμένες κοινοβουλευτικές παρεμβάσεις μας στις 7 και 27 Απριλίου και στις 7 Μαΐου, ζητώντας να τεθούν οι ξενοδοχοϋπάλληλοι, σε καθεστώς αναστολής εργασίας, όπως έχει θεσμοθετηθεί μέχρι σήμερα από την Κυβέρνηση για τους υπόλοιπους εργαζομένους, αφού οι επιχειρήσεις που απασχολούνται δεν λειτουργούν ακόμα, δυστυχώς η Κυβέρνηση συνεχίζει να σιωπά, απαξιώνοντάς τους. Τόσο ο κ. Θεοχάρης, όσο και ο κ. Βρούτσης, είναι αμφίβολο αν έχουν καταλάβει το μέγεθος του προβλήματος», επεσήμανε ο Σ.Βαρδάκης.

Ο ίδιος προσθέτει ότι «συμπαραστεκόμαστε στον δίκαιο αγώνα των εργαζομένων, ενώνουμε τη φωνή μας με όλους αυτούς τους ανθρώπους που ζητούν τη στήριξη της πολιτείας ώστε να επιβιώσουν το επόμενο διάστημα».

Τέλος, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «ήμερα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι με τη δυναμική κινητοποίησή τους στέλνουν ένα ξεκάθαρο μήνυμα στην Κυβέρνηση, ότι δεν θα επιτραπεί η διάλυση των εργασιακών δικαιωμάτων, που με αγώνες και θυσίες κατέκτησαν οι εργαζόμενοι τα τελευταία χρόνια».

Οι ξενοδοχοϋπάλληλοι απαιτούν η κυβέρνηση να πάρει μέτρα στήριξης λόγω των επιπτώσεων που δημιουργούνται στον κλάδο από την πανδημία.

Συγκεκριμένα οι ξενοδοχοϋπάλληλοι ζητούν:

α) καταβολή αποζημίωσης ειδικού  σκοπού στους εργαζόμενους για όσο διάστημα δεν απασχοληθούν από τους  εργοδότες τους λόγω αναστολής της σύμβασης εργασίας τους

β) κάλυψη από τον κρατικό προϋπολογισμό της ασφαλιστικής δαπάνης  εργοδότη και εργαζομένου ,

γ) έκπτωση ενοικίου πρώτης κατοικίας, πάγωμα δανειακών οφειλών και τραπεζικών απαιτήσεων.

δ) προστασία των θέσεων εργασίας για το έτος 2021 με βάση  την ανασταλείσα, ή όπως άλλως λειτουργούσα σύμβαση κατά την τουριστική περίοδο του 2020

ε ) εξειδίκευση μέτρων υγείας και ασφάλειας της εργασίας στα ξενοδοχεία.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL