Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Αίθριος καιρός
17 °C
15.3°C18.4°C
3 BF 56%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
15 °C
11.8°C16.6°C
3 BF 67%
ΠΑΤΡΑ
Αίθριος καιρός
15 °C
13.2°C15.0°C
3 BF 71%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.5°C16.8°C
4 BF 68%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
16 °C
15.9°C15.9°C
2 BF 55%
Απαγορεύσεις, πρόστιμα, ΜΑΤ και καταστολή για τις υπαίθριες συναθροίσεις
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Απαγορεύσεις, πρόστιμα, ΜΑΤ και καταστολή για τις υπαίθριες συναθροίσεις

Πρόβα «νέας καθημερινότητας» κάνει η ΕΛ.ΑΣ. η οποία εγκαθίσταται σε πλατείες και γειτονιές για να εμποδίσει τις μεγάλες υπαίθριες συναθροίσεις. Από την πλευρά της η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προχωράει σε απαγορεύσεις και τσουχτερά πρόστιμα.

Ήδη από χθες η Πολιτικής Προστασία έχει προχωρήσει στην απαγόρευση της κυκλοφορίας των πολιτών στην πλατεία Αγίου Ιωάννου του Δήμου Αγίας Παρασκευής Αττικής τις βραδινές ώρες (21.00 – 06.00). Μάλιστα υπάρχουν σκέψεις για επέκταση του μέτρου σε άλλες πλατείες (Παγκράτι, Αιγάλεω κλπ) αλλά και «μονιμοποίησή» του.

Την ίδια ώρα τα πρόστιμα σε καταστηματάρχες που σερβίρουν ποτά σε πελάτες, οι οποίοι κάθονται σε υπαίθριο χώρο έξω από το μαγαζί τους, αγγίζουν τις 5.000 ευρώ και συνοδεύονται με λουκέτο στο μαγαζί. Το πρόστιμο για τη μη τήρηση των φυσικών αποστάσεων ανέρχεται στα 150 ευρώ.

Στο επίκεντρο της ΕΛ.ΑΣ. βρίσκεται η πλατεία Αγ. Ιωάννου στην Αγία Παρασκευή Αττικής, όπου και έχει «εγκατασταθεί» τις τελευταίες ημέρες, χωρίς να λείπει η ένταση. Χτες η πλατεία ήταν περικυκλωμένη από ΜΑΤ, καθώς περίπου 100 άτομα είχαν συγκεντρωθεί το βράδυ, τηρώντας τις προβλεπόμενες αποστάσεις μεταξύ τους. Τα ΜΑΤ αυτή τη φορά έδειξαν «αυτοσυγκράτηση» και δεν προχώρησαν σε ρίψη χημικών, όπως είχαν κάνει το βράδυ της Τρίτης. Έτσι, με ντουντούκες, καλούσαν όσους ήταν στην πλατεία, να αποχωρήσουν.

https://www.youtube.com/embed/oKxKOvu7VkA

Όλα αυτά τη στιγμή που η κυβέρνηση ετοιμάζεται να δώσει ακόμα περισσότερο χώρο στα τραπεζοκαθίσματα, ενόψει του ανοίγματος των καταστημάτων εστίασης από την 1η Ιουνίου, με τους ελεύθερους χώρους να περιορίζονται δραματικά.

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL