Live τώρα    
17°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
13.1°C18.0°C
0 BF 55%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Αυξημένες νεφώσεις
16 °C
14.6°C17.3°C
2 BF 63%
ΠΑΤΡΑ
Αραιές νεφώσεις
14 °C
13.0°C14.4°C
1 BF 77%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Σποραδικές νεφώσεις
14 °C
13.8°C16.1°C
2 BF 54%
ΛΑΡΙΣΑ
Σποραδικές νεφώσεις
10 °C
9.9°C13.4°C
1 BF 81%
Η καραντίνα φεύγει, η ανασφάλεια παραμένει
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Η καραντίνα φεύγει, η ανασφάλεια παραμένει

Του Ευριπίδη Ταρασίδη

Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι, παρά την απόφαση άρσης των περιοριστικών μέτρων σε όλη την επικράτεια της χώρας, ο Δήμος Ξάνθης «απολαμβάνει» μίας μόλις λίγων ημερών κανονικότητας εντός κορονοϊού (η άρση των επιπρόσθετων περιοριστικών μέτρων λήφθηκε μόλις την περασμένη Δευτέρα), ενώ ο Δήμος Μύκης θα παραμείνει σε αυστηρή καραντίνα μέχρι και τη Δευτέρα 4 Μαΐου.

Τα ερωτήματα για το αν το θα υπάρξει ειδική πρόβλεψη για την Π.Ε. Ξάνθης, η οποία μέχρι και σήμερα θεωρείται υψηλού επιδημιολογικού φορτίου, με δεδομένη τη σταδιακή επιστροφή στην κανονικότητα, καθώς και την επιστροφή των μαθητών στα σχολεία, παραμένουν.

Καραντίνα Δημοκρατίας στο Δήμο Ξάνθης

Εκτός της υγειονομικής καραντίνας, η αντιπολίτευση στο Δήμο Ξάνθης είναι αντιμέτωπη με μία ιδιότυπη καραντίνα δημοκρατίας, καθώς οι συνεχείς οχλήσεις της για διενέργεια δημοτικού συμβουλίου με τη διαδικασία της τηλεδιάσκεψης, με θέματα που αφορούν στην αντιμετώπιση του νέου κορονοϊού, απορρίφθηκαν από τη διοίκηση του κ. Τσέπελη.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου απείλησε τον επικεφαλής των Πολιτών για την Ξάνθη (παράταξη που στηρίχθηκε από τον ΣΥΡΙΖΑ), Γιώργου Χατζηθεοδώρου με παρέμβαση εισαγγελέα (!), λόγω του αιτήματος του τελευταίο για διενέργεια της τηλεσυνεδρίασης του σώματος.

Μάλιστα, η συνέντευξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Δήμο, Σάββα Μελισσόπουλου στο Κόκκινο Καβάλας ήταν η αφορμή για ένα νέο, δημόσιο κύκλο αντιπαράθεσης, με τη δημοτική αρχή να ζητά την επαναφορά του επικεφαλής της παράταξης «Ξάνθη για όλους» στην τάξη, καθώς σε διαφορετική περίπτωση θα αντιμετωπίσει τη δικαιοσύνη!

Όλα τα παραπάνω, προκύπτουν από την αγωνία των δημοτικών συμβούλων των παρατάξεων της αντιπολίτευσης για την αντιμετώπιση του κορονοϊού στο Δήμο Ξάνθης. Υπενθυμίζεται ότι η περιοχή μετρά 8 θανάτους, δεκάδες κρούσματα, δύο εστίες μετάδοσης, δύο έκτακτες επισκέψεις του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας στην περιοχή, δημόσια αντιπαράθεση για την επαρκή αντιμετώπιση κρουσμάτων από το Νοσοκομείο της Ξάνθης, αμφιλεγόμενες κινήσεις του δημάρχου (ανολοκλήρωτη προσπάθεια μετατροπής κλειστού γυμναστηρίου σε νοσοκομείου). Το αίτημα της αντιπολίτευσης για απαντήσεις στις κινήσεις της δημοτικής αρχής φαίνεται ότι θα αντιμετωπιστεί δικαστικώς! Νέα ήθη στην περιοχή.

ΟΕΒΕ ΑΜ-Θ προς Χατζηδάκη: Νίπτετε τας χείρας σας για τις διακοπές ρευματοδότησης

Εκτός της πανδημικής κρίσης, οι επαγγελματίες μίας από τις φτωχότερες περιφέρειες της Ε.Ε. έχουν να αντιμετωπίσουν και την απροθυμία της κυβέρνησης να ασχοληθεί με τα προβλήματα τους. Έτσι, σε μία περίοδο που το ελληνικό κοινοβούλιο θα συζητήσει ένα περιβαλλοντικό νομοσχέδιο που απορρίπτει σύσσωμη η οικολογική κοινότητα, οι επαγγελματίες της περιοχής είναι αντιμέτωποι με την επιθετική πολιτική παρόχων ενέργειας.

Ο βουλευτής Ροδόπης του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Χαρίτου, με επιστολή του στον κ. Χατζηδάκη, έθεσε υπόψιν του το πρόβλημα των οχλήσεων και της διαδικασίας διακοπών ρευματοδότησης από τους παρόχους ενέργειας, το οποίο καταγγέλλουν τα Δ.Σ. των ΟΕΒΕ σε Έβρο, Ροδόπη, Ξάνθη και Δράμα.

Όπως σημειώνει ο βουλευτής «αντί [ο Υπουργός] να κινηθεί στην κατεύθυνση περιορισμού των ενεργειών αυτών από τους παρόχους, τις δικαιολόγησε», για να δεχτεί την οργή των επαγγελματιών, οι οποίοι εδώ και 50 ημέρες δεν έχουν πάρει ούτε μισό ευρώ από το κράτος, ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα ζητώντας την «αναστολή των αποκοπών και ρύθμιση των οφειλών ώστε η επανεκκίνηση την 11η Μαΐου ή την 1η Ιουνίου 2020 να μας βρει στα μαγαζιά εμάς και τους εργαζόμενους μας.»

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Καβάλας: Η αλληλεγγύη δεν μπαίνει σε καραντίνα

Και ενώ οι πολίτες ετοιμάζονται για την επόμενη ημέρα, οι πρόσφυγες που διαμένουν στη Δομή Φιλοξενίας Καβάλας χρειάζονται στήριξη. Για το λόγο αυτό, η Νεολαία Καβάλας του ΣΥΡΙΖΑ «ζητά από τους όλους/ες να συνδράμουν, όσο μπορούν, για την προμήθεια και αποστολή υγειονομικού υλικού στους πρόσφυγες.» Την κίνηση στηρίζει το Στέκι ΣΠΟΥΤΝΙΚ και ο ρ/σ 102,8 Στο Κόκκινο Καβάλας.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL