Live τώρα    
21°C Αθήνα
ΑΘΗΝΑ
Ελαφρές νεφώσεις
21 °C
19.5°C22.0°C
4 BF 47%
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Ελαφρές νεφώσεις
17 °C
14.2°C18.6°C
4 BF 51%
ΠΑΤΡΑ
Σποραδικές νεφώσεις
18 °C
17.7°C19.0°C
4 BF 66%
ΗΡΑΚΛΕΙΟ
Ελαφρές νεφώσεις
20 °C
19.8°C20.8°C
3 BF 65%
ΛΑΡΙΣΑ
Ελαφρές νεφώσεις
22 °C
19.5°C21.9°C
3 BF 35%
Αλ.Τσίπρας: Έφυγε από κοντά μας, ο καλός φίλος, πιστός σύντροφος και αφοσιωμένος συνεργάτης Γ. Πιαντές
  • Μείωση μεγέθους γραμματοσειράς
  • Αύξηση μεγέθους γραμματοσειράς
Εκτύπωση

Αλ.Τσίπρας: Έφυγε από κοντά μας, ο καλός φίλος, πιστός σύντροφος και αφοσιωμένος συνεργάτης Γ. Πιαντές

«Ένας καλός φίλος, πιστός σύντροφος, και αφοσιωμένος συνεργάτης, ο Γιώργος Πιαντές, έφυγε σήμερα από κοντά μας», σημειώνει με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο facebook ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

«Σεμνός, απίστευτα εργατικός, βρισκόταν πίσω από κάθε δημόσια εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, οργανώνοντας με τον καλύτερο τρόπο την επαφή μας με του πολίτες, αλλά και δίνοντας ένα παράδειγμα ανιδιοτέλειας, αφοσίωσης και επιμονής.

» Στρατεύτηκε από μικρός στην υπόθεση της κοινωνικής απελευθέρωσης, από τις γραμμές του ΚΚΕ, και αργότερα από τις γραμμές του Συνασπισμού και του ΣΥΡΙΖΑ. Στάθηκε όρθιος σε όλες τις δυσκολίες, έτοιμος πάντα να προσφέρει χωρίς ποτέ να διεκδικεί, όχι μόνο ανταμοιβή, αλλά έστω και αναγνώριση.

» Ο Γιώργος ήταν το βαρόμετρο της δυναμικής μας σε κάθε περιοδεία, σε κάθε εκλογική εξόρμηση. Ήξερε με εντυπωσιακή ακρίβεια να εκτιμά τον αριθμό των συγκεντρωμένων σε κάθε εκδήλωση, να πιάνει τον παλμό της κοινωνίας, να προβλέπει το μέγεθος των συγκεντρώσεών μας από πόλη σε πόλη.

» Από το 2009, που συνόδευε κάθε βήμα μου, σπάνια έπεφτε έξω στις εκτιμήσεις του. Ακόμη και για το εκλογικό αποτέλεσμα. Μόνη φορά που ξεγελάστηκε, ήταν με τις πολύ μεγάλες συγκεντρώσεις μας, στις τελευταίες ευρωεκλογές. Και αμέσως μετά, όταν έκοψε το κάπνισμα και πίστεψε ότι θα ξεμπέρδευε με το κόμπο που ένιωθε καιρό στο στήθος και τον ταλαιπωρούσε.

» Ο Γιώργος το πάλεψε, με πείσμα και αξιοπρέπεια, όπως πάντα, μέχρι την τελευταία στιγμή. Και πάντοτε η σκέψη του, ακόμη και τις πιο δύσκολες ώρες, ήταν εδώ. Στον ΣΥΡΙΖΑ και στους κοινωνικούς αγώνες.

» Μας λείπει ήδη πολύ και θα μας λείψει ακόμη περισσότερο, όταν θα βγούμε από τα σπίτια μας, και αρχίσουμε να οργανώνουμε τους νέους αγώνες μας. Θα είναι πάντα μαζί μας. Καλό σου ταξίδι σύντροφε!».

Στηρίξτε την έγκυρη και μαχητική ενημέρωση. Στηρίξτε την Αυγή. Μπείτε στο syndromes.avgi.gr και αποκτήστε ηλεκτρονική συνδρομή στο 50% της τιμής.

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΓΝΩΜΕΣ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

EDITORIAL

ΑΝΑΛΥΣΗ

SOCIAL